23 01 2015
Категорія: Соціальна політика

Прийнято обласний бюджет на 2015 рік


23 січня під головуванням голови обласної ради Івана Гончара відбулося пленарне засідання двадцять дев’ятої позачергової сесії обласної ради. У його роботи взяли участь 63 депутати.

Як зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Симчишин з приводу головного фінансового документу області: «Жоден бюджет за будь-яких умов не буде викликати повного схвалення. Кожен кошторис завжди викликає гостру дискусію. Разом з тим, ми вважаємо, що в тих умовах, яких ми є, бюджет на 2015 рік можна розцінювати як задовільний.»

Також передбачено в обласному бюджеті кошти в сумі 250 тисяч гривень за рахунок зменшення коштів з резервного фонду обласній лікарні для придбання ригідного езофагоскопа. Окрім того, 470 тисяч гривень передбачено обласному госпіталю для ветеранів війни для придбання мобільної ультразвукової системи.

Після чисельних виступів депутатів обласний бюджет зібрання схвалило 59-ма голосами «за». Хоча й частина пропозицій до проекту бюджету не знайшла підтримки в обранців.

Також на засіданні ради прийнято й ряд звернень з окремих соціально-важливих питань області.

У роботі пленарного засідання чергової двадцять дев’ятої позачергової сесії взяли участь народний депутат України Олександр Ксенжук, виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації Олександр Симчишин, голови районних рад, голови районних державних адміністрацій, міські (міст обласного значення) голови, начальники управління та відділів виконавчого апарату обласної ради, керівники окремих управлінь обласної державної адміністрації, установ і організацій області, представники засобів масової інформації.