22 01 2015
Категорія: Цікаве

УВАГА! Конкурс для талановитої молоді з особливими потребами!


Любиш писати, мрієш про кар’єру журналіста, але не знаєш, з чого почати? Почни з навчання! Журнал «Без обмежень» готовий тобі у цьому допомогти!

До 1 лютого 2015 відправ все на тему «Що я можу дати суспільству? Що суспільство може дати мені?» (обсяг – 1 сторінка А4, 12 шрифтом Times New Roman) на E-mail – bezobmezhen@ukr.net. Кращі 5 учасників отримають можливість навчатися на дистанційних курсах «Основи журналістики» проекту «997» за пів ціни (решту суми (148 гривень) сплатить редакція журналу «Без обмежень»). По закінченню курсу всі 5 гарантовано стануть журналістами видання «Без обмежень» (можна віддалено)!

Тренери курсу:

Катерина Павелко, журналіст-фрілансер, сценарист, м. Запоріжжя.

Алін Гузь, журналіст, головний редактор журналу «Без обмежень», м. Київ.

Вимоги до студентів: інтерес до професії, наявність середньої освіти, віковий ценз – від 18 років, наявність домашнього інтернету та базові навички роботи в мережі, фізична можливість працювати з текстом на комп’ютері.

Курс складається з 8 онлайн-занять (по 50 хвилин 1 раз на тиждень) в групі до 24 осіб.

Короткий зміст курсу:

Заняття 1. Що таке журналістика. Функції журналістики. Хто такий журналіст.

Заняття 2. Як знайти тему й ідею для матеріалу. Планування. Інформаційний привід. Джерела інформації. Поняття факту і новини. Способи перевірки інформації.

Заняття 3. Особливості роботи журналіста в різних жанрах.

Заняття 4. Структура журналістського тексту. Принципи «смачного» письма, поняття стилю, використання різних прийомів подачі інформації.

Заняття 5. Основи роботи «інструментами журналіста» для якісного збору, обробки і передачі інформації.

Заняття 6. Інтернет і роботі журналіста.

Заняття 7. Зустріч з редактором журналу «Без обмежень» Аліною Гузь – місія і завдання журналу, основні критерії, що висуваються до роботи журналіста в журналі і до його матеріалів.

Заняття 8. Підведення підсумків. Узагальнення почутого. Аналіз робіт особливо відзначилися студентів.

У процесі навчання кращі роботи будуть опубліковані на сторінках журналу, кращим буде запропоновано віддалене співробітництво.

Дату початку курсу буде визначено по мірі набору групи.

Проект «977» надає спеціальну ціну для людей з обмеженими можливостями (за наявності посвідчення) – 296 грн. Повна вартість курсу – 390 гривень.

Ви можете взяти участь у демонстраційному уроці 27 січня (перша/друга половина дня). Залишити заявку можна за телефонами: 066 971 27 72; 067 617 15 34; 093 103 34 13 або на сайті: http://eepurl.com/3flO9

Проект «977» просуває лайф дистанційне навчання в Україні. З нами можна займатися не виходячи з дому з репетитором мовою або ЗНО, підтягувати шкільні предмети або вивчати сценарну майстерність. Більше на сайті  977.com.ua