03 12 2014
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Захід приурочений до Міжнародного дня інвалідів


3 грудня в Україні та світі відзначають Міжнародний день інвалідів, проголошений у 1992 році Генеральною асамблеєю Організації Об’єднаних Націй з метою дотримання прав людини і участі інвалідів в житті суспільства. Відзначення цієї символічної дати  дозволяє привернути увагу суспільства до проблем тих, хто став інвалідом від народження, в дитинстві чи під час дорослого життя. Це нагадування всім про обов'язок перед інвалідами, що потребують захисту та підтримки. Інваліди – не просто категорія людей. Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що все буде добре. На щастя, поряд з ними є ті, хто хоче допомогти. І хто допомагає.

Так, до Міжнародного дня інвалідів приурочено відкриття в Деражнянському районі нового приміщення офісу ГО «Районного товариства інвалідів Радянської Армії і дитинства». Крім того, громадська організація ще й святкує свій 10-річний ювілей з моменту утворення.

На відкриття приміщення завітали директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Лукомська та заступник голови обласної ради Ігор Хитрук, а також керівництво району.

Кожен хто прийшов на свято вручили керівнику громадської організації - Володимиру Парчевському подарунки і подякували за наполегливу щоденну працю. Адже у керівника завжди єдина мета – допомогти людям, які цього найбільше потребують. «Варто жити, щоб змусити посміхнутись хоча б одну дитину на планеті, адже Сонце для всіх!» - це життєве кредо Володимира Казимировича.

Варто відзначити й те, що ця людина щоденно відвідує своїх підопічних вдома, в лікарні. Допомагає з одягом, шкільним приладдям, засобами особистої гігієни, інвентарем для інвалідів, організовує заходи для дітей, готує продуктові набори, а на свята обов’язково приходить до дітей з солодощами.

Також, в цей день керівництво області та району відвідали Деражнянський районний  центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Для вихованців реабілітаційного центру було створено дійсно прекрасне свято і подарували присутнім на заході гарні емоції, сльози щастя. Учні Будинку творчості подарували кожному частинку своєї доброї душі, чим нагадали кожному що все ж таки добро є, а вихованці реабілітаційного центру як ніхто його потребують.

По закінченню заходу, усі дітки, батьки, вихователі та гості заходу взялись за руки у спільне коло і під виконання пісні «Україна це ми», у спільному танку підтвердили, що добре є і його потрібно відкривати та ділитись з іншими.