20 08 2014
Категорія: Наради - семінари

Семінар - нарада директорів, головних бухгалтерів підпорядкованих Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації


19 серпня 2014 року о 14.00 годині під головуванням директора Департаменту соціального захисту населення облдержадмінстрації Світлани Лукомської  відбулася семінар-нарада "Про результати проведення перевірок інтернатних установ органами прокуратури та контрольно - ревізійними службами".

На території області функціонує 29 інтернатних установ, в яких при плановому розвороті на 2025 ліжко місць станом на 01.07.2014 проживає 1772 мешканців.

На утримання інтернатних установ соціальної сфери за перше півріччя 2014 року з обласного бюджету за загальним фондом затверджено асигнувань на загальну суму 26,91 млн. грн., що складає 104,7 %  в порівнянні з відповідними періодом 2013 року.

Також за перше півріччя 2014 року до будинків-інтернатів надійшли кошти Пенсійного фонду в сумі 11,5 млн. грн., в т. ч. від отриманої благодійної допомоги – 9,87 млн. грн., кошти, отримані як плата за послуги (від господарської діяльності, послуг, оренди, реалізації майна) - 279,1 тис.грн., доходи за іншими надходженнями – 1,4 млн. грн..

За перше півріччя 2014 року середні по області витрати на медикаменти в розрахунку на 1 підопічного в день становлять 1,29 грн.

Середні по області витрати на харчування в розрахунку на 1 підопічного в день становлять 26,13 грн.

В інтернатних установах мешканці отримують цілодобове медичне обслуговування, консультативну допомогу, стаціонарне лікування, лікувально-профілактичне лікування у госпіталі інвалідів ВВВ, санаторно-курортне лікування. В разі потреби надаються послуги в забезпеченні слуховими апаратами, окулярами, протезно-ортопедичними виробами, зубопротезуванням, засобами пересування. В усіх будинках-інтернатах облаштовані пандуси для безперешкодного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Відповідно до встановлених норм мешканці будинків-інтернатів забезпечені якісним чотириразовим. а діти п’ятиразовим харчуванням, у тому числі і дієтичним, медикаментами, м’яким та твердим інвентарем, одягом і взуттям.

Для створення  належних умов проживання літніх людей в будинках-інтернатах постійно проводиться відповідна робота по забезпеченню належного соціально-побутового обслуговування, проведенню дозвілля. В кожній інтернатній установі функціонують кімнати відпочинку, бібліотеки, значна кількість житлових кімнат оснащені холодильниками, телевізорами, радіоапаратурою.

На даний час продовжується робота по підготовці до осінньо-зимового періоду 2014-2015 років. Проведені ремонтні роботи житлових та допоміжних приміщень, котелень, харчоблоків, банно-пральних відділень, під’їзних доріг, технічне обслуговування водо-тепло-мереж, каналізації, освітлювальної системи та благоустрій територій будинків-інтернатів.

Інтернатні установи, які працюють на твердому паливі забезпечені на 100% до потреби вугіллям.

Одягом та взуттям зимового асортименту мешканців інтернатних установ забезпечені на 100% до потреби.

Проводяться роботи по заготівлі консервованої та соленої продукції. Станом на 15.08.2014 року законсервовано: овочів на 83%, зелень – 90%, ягоди та фрукти – 83%, соки – 51%.

Протягом останніх років проведено капітальний ремонт системи опалення житлового корпусу Базалійського, Довжоцького будинків-інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів, Хмельницького геріатричного пансіонату для ветеранів війни і праці та Меджибізького дитячого будинку-інтернату, завершення капітального ремонту харчоблоку Китайгородського будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів, капітального ремонту даху їдальні Зяньковецького та Кривчицького психоневрологічних інтернатів, капітальний ремонт пральні Мазниківського будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів, капітальний ремонт житлових корпусів Лонковецького, Новокостянтинівського будинків-інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів, капітальний ремонт даху Лісоводського будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів.

В поточному році на капітальні видатки передбачено спрямувати майже 600 тис. грн., а саме на капітальний ремонт системи опалення, житлових корпусів та допоміжних приміщень інтернатних установ.

На семінар - нараді були присутні

- відповідальні працівники Департаменту соціального захисту населення облдержадмінстрації;

- директори та головні бухгалтери інтернатних установ системи соціального захисту населення;

- Шишко Віталій Миколайович – начальник управління з питань спільної власності

територіальних громад та економічного розвитку виконавчого апарату Хмельницької обласної ради.

- Зозуля Володимир Віталійович – заступник директора Департаменту фінансів.