22 07 2014
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Державна допомога при народженні дітей


З 01.07.2014 року внесені зміни до діючого законодавства в частині зменшення сум, які виплачують членам сім’ї по догляду за дітьми до 3-х років. На сьогоднішній день при народженні дітей з 01.07.2014 року державна допомога при народженні буде збільшена та виплачуватиметься в розмірі 41 280 гривень незалежно від того, яка по рахунку дитина народилася в сім’ї.

Дана сума при виплаті розподіляється:

-         одноразова виплата – 10 320 гривень;

-         наступні виплати протягом 3-х років по 860 гривень щомісяця.

Усі виплати державної допомоги при народженні дітей, які призначалися і виплачувалися до 01.07.2014 року будуть виплачуватися у таких розмірах, як і раніше. Виплата державної допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку в розмірі 130 гривень ( мінімальний розмір) та частина допомоги, яка виплачувалася у залежності від доходу сім’ї, на теперішній час призупинено.

В області таку допомогу одержували 37 792 особи.

Для сімей, в яких закінчилась виплата допомоги при народженні першої дитини та при умові, що дітям виповнилося 2 роки з 01.07.2014 року продовжено виплату по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку в розмірі 130 гривень.

Звертаю увагу громадян, які отримують дані виплати, що зазначені зміни внесені до постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми» у зв’язку з прийняттям Законів України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення для економічного зростання в Україні» та «Про внесення змін до деяких законів України щодо скорочення кількості документів для отримання державної допомоги при народженні дитини».

Депутатами Верховної Ради України ініційовано підготовку за законопроектів щодо збільшення розмірів державної допомоги при народженні дітей.

При стабілізації ситуації в країні, по завершенню військових подій, і в поточному році можуть ще бути внесені чергові зміни до вищезазначеної постанови в частині поновлення або збільшення соціальних виплат.