03 04 2014
Категорія: Накази Департаменту

НАКАЗ 34/н/114 від 24.03.2014


Зареєстровано Порядок використання коштів обласного бюджету у 2014 році для надання грошової допомоги громадянам, які потребують дороговартісного лікування.

 

У К Р А Ї Н А

ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

ДЕПАРТАМЕНТ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ

 

У К Р А Ї Н А

ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

ДЕПАРТАМЕНТ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я

 

НАКАЗ

 

24.03.2014 Хмельницький                      № 34/н / 114

 

Про затвердження Порядку

використання коштів обласного

бюджету у 2014 році для надання

грошової допомоги громадянам,

які потребують дороговартісного

лікування

Зареєстровано

Головним управлінням юстиції

у Хмельницькій області

«25» березня 2014 року за №21/1943

 

На підставі статті 22 Бюджетного Кодексу України, рішення третьої сесії обласної ради від 02 березня 2011 року № 27-3/2011«Про обласну комплексну програму соціального захисту населення на 2011-2015 роки», рішення двадцятої сесії обласної ради від 14 лютого 2014 року № 1-20/2014 «Про обласний бюджет на 2014 рік», з метою цільового та ефективного використання коштів обласного бюджету у 2014 році, передбачених для надання грошової допомоги громадянам, які потребують дороговартісного лікування,

НАКАЗУЄМО:

1. Затвердити Порядок використання коштів обласного бюджету у 2014 році для надання грошової допомоги громадянам, які потребують дороговартісного лікування, що додається.

2. Заступнику директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації - начальнику управління фінансів, організації роботи стаціонарних установ та господарської діяльності – головному бухгалтеру О.Вишпольській передбачити у розрахунках до кошторису по КФКВ 090412 «Інші видатки на соціальний захист населення» за КЕКВ 2210 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар», КЕКВ 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)» та КЕКВ 2730 «Інші виплати населенню» витрати на виплату вказаної допомоги, а також на придбання паперу, оплату послуг зв'язку, пов’язаних з виконанням функцій по наданню грошової допомоги громадянам, які потребують дороговартісного лікування.

3. Цей наказ набирає чинності через 10 днів з дати його державної реєстрації у Головному управлінні юстиції у Хмельницькій області, але не раніше дня його оприлюднення.

4. Контроль за виконанням наказу залишаємо за собою.

 

Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації

 

_______________  С.Лукомська

 

Заступник директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації

 

 

_________________  Т.Косовська

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації  та Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації

24.03.2014 34/н /114

 

Зареєстровано

Головним управлінням юстиції

у Хмельницькій області

«25» березня 2014 року за №21/1943

ПОРЯДОК

використання коштів обласного бюджету у 2014 році для надання грошової допомоги громадянам, які потребують дороговартісного лікування

1. Порядок використання коштів обласного бюджету у 2014 році для надання грошової допомоги громадянам, які потребують дороговартісного лікування (далі – Порядок), розроблено з метою цільового та ефективного використання коштів обласного бюджету, забезпечення прозорості надання громадянам, що зареєстровані та проживають у Хмельницькій області (далі – одержувачі допомоги), матеріальної допомоги.

2. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених в обласному бюджеті у 2014 році (далі - бюджетні кошти), за кодом функціональної класифікації видатків 090412 «Інші видатки на соціальний захист населення».

 

3. Головним розпорядником бюджетних коштів для надання грошової допомоги громадянам, які потребують дороговартісного лікування (далі-допомога) є Департамент соціального захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації (далі - головний розпорядник коштів).

4. Для отримання допомоги одержувачі допомоги подають такі документи:

заява (за зразком, наведеним у додатку 1), від особи яка потребує надання дороговартісного лікування, на ім`я директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

У разі, якщо одержувач допомоги, внаслідок захворювання чи інших поважних обставин, не має змоги звернутися особисто, а також, коли лікування потребують неповнолітні діти, то із заявою звертається один із членів його сім`ї (один із батьків для неповнолітніх дітей), опікун, піклувальник або керівник медичного закладу, в якому перебуває на лікуванні одержувач допомоги;

копія паспорта громадянина, для дитини – копія свідоцтва про народження та копія паспорта одного з батьків (опікуна, піклувальника);

копія документа, що підтверджує інвалідність (при наявності інвалідності);

копії виписних епікризів зі стаціонарів про захворювання, за яким передбачається лікування;

висновок лікарсько-консультативної комісії медичного закладу за місцем проживання одержувача допомоги щодо захворювання, яке потребує дороговартісного лікування;

консультативний висновок профільного головного позаштатного  спеціаліста Департаменту охорони здоров`я обласної державної адміністрації  з приводу захворювання, яке потребує дороговартісного лікування, та із зазначенням очікуваної вартості лікування;

копія довідки про реєстраційний номер облікової картки платника податків. Для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті – копію відповідної сторінки паспорта;

довідки про доходи одержувача допомоги за останні шість календарних місяців, що передують місяцю звернення за допомогою.

5. Пакет документів, зазначених у пункті 4 Порядку, подається до головного розпорядника коштів, який спільно з Департаментом охорони здоров`я облдержадміністрації (далі – Департамент) здійснює їх опрацювання та подає на розгляд Комісії по розгляду питань з надання грошової допомоги громадянам, які потребують дороговартісного лікування, при облдержадміністрації (далі - Комісія), склад якої затверджується розпорядженням голови обласної державної адміністрації.

6. Після розгляду Комісією, пакет документів одержувача допомоги, зазначених у пункті 4 Порядку, та протокол Комісії направляються до головного розпорядника коштів для проведення виплати допомоги.

Особи, яким у зв'язку з виконанням обов’язків по призначенню допомоги стало відомо про хворобу, медичне обстеження, огляд та їх результати, інтимну і сімейну сторони життя одержувача допомоги, не мають права розголошувати ці відомості, крім передбачених законодавчими актами випадків.

7. При визначенні розміру допомоги головний розпорядник коштів керується протоколом Комісії та Переліком видів дороговартісного лікування, наведених у додатку 2 до цього Порядку.

Рішення про надання допомоги оформляється наказом Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

8. Головний розпорядник коштів та Департамент направляють копію наказу про надання допомоги відповідно начальнику управління соціального захисту населення райдержадміністрації, міськвиконкому, начальникам управлінь охорони здоров’я Кам’янець-Подільської та Хмельницької міських рад, обласних лікувально-профілактичних закладів, головним лікарям районів, Центрів первинної медико-соціальної допомоги (далі – Центр ПМСД)  за місцем проживання одержувача допомоги.

9. Допомога надається, як правило, не більше одного разу протягом бюджетного року.

Як виняток, в окремих випадках, що підтверджуються аргументованими документами, допомога може бути надана повторно протягом бюджетного року.

10. Допомога не надається:

1) для проведення лікування у приватних медичних закладах, санаторно-курортних закладах та медичних закладах і санаторно-курортних закладах, розташованих за межами України;

2) для відшкодування витрат, понесених заявником за попередньо проведене лікування, за винятком, коли дороговартісне лікування проведено в проміжок часу з дати реєстрації в Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації документів, передбачених у пункті 4 Порядку, до дати проведення засідання Комісії по розгляду питань з надання грошової допомоги громадянам, які потребують дороговартісного лікування, та у разі вирішення Комісією питання про надання такої допомоги;

3) при повторному зверненні, у разі недодержання одержувачем допомоги вимог пункту 17 цього Порядку.

11. У разі якщо звернення про надання допомоги надійшло до головного розпорядника коштів, але не було розглянуто Комісією до кінця року, розгляд такого звернення переноситься на засідання Комісії у наступному бюджетному році.

12. У разі смерті одержувача допомоги в проміжок часу від подачі документів до моменту прийняття рішення, виплата допомоги членам сім`ї одержувача допомоги (опікуну, піклувальнику) не проводиться, а призначена до виплати сума допомоги до складу спадщини не включається.

13. Рішення про відмову у наданні допомоги, яке направляється одержувачу допомоги Департаментом,  має бути обґрунтованим.

Таке рішення направляється заявнику протягом одного місяця з дати проведення засідання Комісії.

14. Виплата допомоги здійснюється головним розпорядником коштів шляхом перерахування коштів на особовий рахунок одержувача допомоги в установі банку (в разі наявності) або на поштове відділення за місцем проживання одержувача допомоги.

15. Для перерахування коштів на особовий рахунок одержувача допомоги в установі банку (в разі наявності) або на поштове відділення за місцем проживання одержувача допомоги, головний розпорядник коштів подає до Головного управління Державної казначейської служби України у Хмельницькій області платіжне доручення, Зведений реєстр виплати грошової допомоги переказів поштою (додаток 3) та Зведений реєстр виплати грошової допомоги громадянам через установи банку (додаток 4).

16. У разі якщо одержувач допомоги внаслідок важкого захворювання або знаходження на стаціонарному лікуванні не має змоги особисто отримати допомогу, то допомогу, за погодженням з головним розпорядником коштів, може отримати один із членів його сім`ї в установленому законодавством порядку.

Для отримання погодження члени сім’ї одержувача допомоги подають головному розпоряднику коштів документи, що підтверджують важке захворювання або знаходження на стаціонарному лікуванні одержувача допомоги.

17. Протягом 30 днів після одержання коштів та проведення дороговартісного лікування одержувач допомоги або один із членів його сім`ї (один із батьків для неповнолітніх дітей), опікун, піклувальник зобов’язаний надати головному розпоряднику коштів документи, що підтверджують проведення дороговартісного лікування (виписка з амбулаторної картки хворого або виписка з історії хвороби стаціонарного хворого, інші документи).

У разі невикористання одержувачем допомоги наданих йому коштів на дороговартісне лікування, він або один із членів його сім`ї (один із батьків для неповнолітніх дітей), опікун, піклувальник зобов’язаний невідкладно повернути їх головному розпоряднику коштів.

18. Організація роботи щодо подання документів, що підтверджують проведення одержувачами допомоги дороговартісного лікування, покладається на начальників управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій та міськвиконкомів, начальників управлінь охорони здоров’я Кам’янець-Подільської та Хмельницької міських рад, обласних лікувально-профілактичних закладів, головних лікарів районів, Центрів ПМСД за місцем проживання одержувача допомоги.

19. Витрати головного розпорядника коштів, пов'язані з виконанням ним функцій по наданню допомоги, здійснюються :

1) за рахунок коштів по КЕКВ 2210 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар» - для придбання паперу, конвертів та марок для відправки службової кореспонденції;

2) за рахунок коштів по КЕКВ 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)» - для оплати поштових послуг при перерахуванні коштів на поштові відділення за місцем проживання заявника;

3) за рахунок коштів по КЕКВ 2730 «Інші виплати населенню» - для виплати допомоги.

20. Бухгалтерський облік використання коштів здійснюється відповідно до діючого порядку організації бухгалтерського обліку.

21. Персональні дані осіб, отримані у зв’язку з реалізацією цього Порядку, збираються, обробляються та використовуються відповідно до Закону України «Про захист персональних даних».

22. Контроль за використанням коштів здійснюється Департаментом соціального захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації.

 

Заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації

 

_________________ М.Дідик

 

Заступник директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації

 

 

_________________  Н.Федів

 

Додаток 1

до Порядку використання коштів обласного

бюджету у 2014 році для надання

грошової допомоги громадянам, які

потребують дороговартісного лікування (пункт 4)

 

Директору Департаменту соціального

захисту населення облдержадміністрації

______________________________________

 

(прізвище, ім’я, по батькові заявника)

 

 

 

(місце проживання)

 

 

(контактний телефон)

 

 

 

 

 

 

Заява

Прошу розглянути питання щодо надання _________________________________

________________________ грошової допомоги на дороговартісне лікування. Документи, що підтверджують необхідність проведення дороговартісного лікування, додаються.

Допомогу прошу перерахувати на ____ поштове відділення _________________________________________ або на розрахунковий рахунок __________________________________________________________________­­­__________.

Мене ознайомлено з пунктом 17 Порядку використання коштів обласного бюджету у 2014 році для надання грошової допомоги громадянам, які потребують дороговартісного лікування (далі - Порядок), відповідно до якого протягом 30 днів після одержання коштів та проведення дороговартісного лікування я або один із членів моєї сім`ї (один із батьків для неповнолітніх дітей), опікун, піклувальник зобов’язаний надати Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації документи, що підтверджують проведення дороговартісного лікування (виписка з амбулаторної картки хворого або виписка з історії хвороби стаціонарного хворого, інші документи).

Також мене ознайомлено з пунктом 10 Порядку, в якому вказано, що допомога не надається для проведення лікування у приватних медичних закладах, санаторно-курортних закладах та медичних закладах і санаторно-курортних закладах, розташованих за межами України, а також для відшкодування витрат, понесених за попередньо проведене лікування, за винятком, коли дороговартісне лікування проведено в проміжок часу з дати реєстрації в Департаменті соціального захисту населення облдерж-адміністрації документів, передбачених у пункті 4 Порядку, до дати проведення засідання Комісії по розгляду питань з надання грошової допомоги громадянам, які потребують дороговартісного лікування, та у разі вирішення Комісією питання про надання такої допомоги.

В разі невикористання наданих мені коштів на дороговартісне лікування, я або один із членів моєї сім`ї (один із батьків для неповнолітніх дітей), опікун, піклувальник зобов’язаний невідкладно повернути їх Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

Даю згоду на обробку моїх персональних даних, що отримані з метою забезпечення вимог Порядку.

Додаток: документи на _____ аркушах.

 

Дата___________                                                          Підпис ___________

Додаток 2

до  Порядку  використання коштів обласного

бюджету у 2014 році для надання грошової

допомоги громадянам, які потребують

дороговартісного лікування (пункт 7)

 

Перелік  видів дороговартісного лікування

1. Хірургічні види  медичної допомоги.

1) Серцево-судинна хірургія                - у межах 20 тис. грн.

2) Щелепно-лицьова хірургія              - у межах 10 тис. грн.

3) Нейрохірургія                                    - у межах 10 тис. грн.

4) Трансплантологія                              - у межах 40 тис. грн.

( нирка, печінка, серце, кістковий мозок)

5) Інші види хірургічної допомоги      - у межах 10 тис. грн.

 

2. Травматологія і ортопедія

1) Політравма

(після надання ургентної допомоги) - у межах 15 тис. грн.

 

3. Акушерство та гінекологія

1) Реконструктивно-пластичні операції при вроджених

аномаліях розвитку малого тазу      - у межах 8 тис. грн.

2) Інші види гінекологічної допомоги   - у межах 5 тис. грн.

 

4. Онкологія

1) Радіоізотопна йод-терапія                  - у межах 8 тис. грн.

2) Рак легенів                                            - у межах  8 тис. грн.

3) Рак шлунку                                           - у межах 5 тис. грн.

4) Рак головного мозку                              - у межах 5 тис. грн.

5) Рак нирки                                              - у межах 5 тис. грн.

6) Рак прямої кишки                                - у межах 5 тис. грн.

7) Рак ячників                                           - у межах  7 тис. грн..

8) Рак передміхурової залози                  - у межах 5 тис. грн.

9) Рак молочної залози                             - у межах 5-8 тис. грн.

10) Рак ротової порожнини                      - у межах 5 тис. грн.

11) Рак інших локалізацій                      - у межах 5 тис. грн.

12) Інші види онкологічної допомоги     - у межах 5 тис. грн.

 

5. Педіатрія

1) Первинні імунодефіцити                         - у межах 30 тис. грн.

2) Вторинні імунодефіцити                         - у межах 5 тис. грн.

3) Гострий лімфобластний лейкоз              - у межах 80 тис. грн.

4) Гострий міелобластний лейкоз               - у межах 100 тис. грн.

5) Лімфогранульоматоз                                - у межах  20 тис. грн.

6) Апластична анемія                                   - у межах 150 тис. грн.

7) Лімфома                                                     - у межах  40 тис. грн.

8) Вроджена цитомегаловірусна інфекція  - у межах 5 тис. грн.

9) Спадкові захворювання :

хвороба Гоше                                          - у межах 20 тис. грн.

фенілкетонурія                                        - у межах 20 тис. грн.

10) Пухлини ендокринних органів               - у межах 20 тис. грн.

11) Хронічні гепатити В та С                        - у межах 50 тис. грн.

12) Системні хвороби сполучної

тканини (системний червоний

вовчак, вузликовий периартеріїт)         - у межах 10 тис. грн.

13) Первинна легенева гіпертензія                - у межах 20 тис. грн.

14) Оперативне лікування вроджених

вад серця                                                  - у межах 10 тис. грн.

15) Муковісцидоз                                          - у межах 10 тис. грн.

16) Слухопротезування                                 - у межах   5 тис. грн.

17) Кохлеарна імплантація                           - у межах 250 тис. грн.

18) Оперативне лікування сколіозів            - у межах 70 тис. грн.

19) Інші види педіатричної допомоги          - у межах 5 тис. грн.

 

6. Терапевтичні види медичної допомоги

1) Лімфогранульоматоз                                - у межах 10 тис. грн.

2) Гостра лейкемія лімфобластна               - у межах 20 тис. грн.

3) Гостра міелобластна лейкемія                - у межах 20 тис. грн.

4) Хронічний мієлолейкоз                           - у межах 5 тис. грн.

5) Хронічний лімфолейкоз                          - у межах 6-8 тис. грн.

6) Мієлома                                                    - у межах 4-8 тис. грн.

7) Лімфома (лімфосаркома)                        - у межах 8-10 тис. грн.

8) Гормонально активні пухлини

ендокринної системи                            - у межах 15 тис. грн.

9) Системні хвороби сполучної тканини   - у межах 10 тис. грн.

10) Системні васкуліти                                - у межах 10 тис. грн.

11) Специфічні захворювання легень        - у межах 10 тис. грн.

фіброзуючий альвеоліт

хвороба Хаменна-Річа

саркоідоз Бека

12) Важкі форми бронхіальної астми         - у межах 5 тис. грн.

13) Абсцедуючі пневмонії                           - у межах 5 тис. грн.

14) Хронічний гепатит

цироз печінки, важкий перебіг            - у межах 5-10 тис. грн.

15) Хронічний панкреатит

(стан після панкреонекрозу)                - у межах 5-10 тис. грн.

16) Неспецифічний виразковий коліт        - у межах 5-10 тис. грн.

17) Хронічна хвороба Адісона                    - у межах 4-8 тис. грн.

18) Бактеріальний ендокардит                    - у межах 5-10 тис. грн.

19) Вторинні імунодефіцити,

важкий ускладнений перебіг             - у межах 10 тис. грн.

20) Інші види терапевтичної допомоги       - у межах 10 тис. грн.

 

7. Інфекційні хвороби

1)Хронічний вірусний гепатит С                 - у межах 60 тис. грн.

8. Дерматологічні захворювання

1) Важкі форми атопічного дерматиту       - у межах 8 тис. грн.

2) Ускладнені форми псоріазу                     - у межах 10 тис. грн.

9. Неврологічні захворювання

1)  Розсіяний склероз                                     - у межах 20 тис. грн.

 

10. Інші захворювання                                 - у межах 10 тис. грн.