13 12 2013
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС


Сьогодні, з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбулося покладання квітів до памятника "Героям та жертвам Чорнобиля".

День 14 грудня 1986 року - це не тільки закриття саркофага на Чорнобильській АЕС, але і подолання найбільшої техногенної катастрофи. І тепер не лише в квітневий день 26 числа, а і 14 грудня згідно з Указом Президента України, в нашій державі вже стало доброю традицією вшановувати пам’ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи нас від атомного лиха, а також висловлювати щирі слова подяки всім ліквідаторам.

Чорнобильська катастрофа сколихнула світ не лише своєю величезною руйнівною силою, а й мужністю тих, хто першими зіткнувся з її жахливими наслідками. Десятки тисяч людей різних професій зі всіх країн, куточків Радянського Союзу встали на боротьбу із ядерним монстром. Завдяки їх мужності, самовідданості та героїзму наслідки Чорнобильської катастрофи не стали ще більш маштабнішими.

Чорнобильська трегедія забрала життя багатьох людей, завдали шкоди здоровя мільйонів українців. Разом з тим жоден статист не надасть конкретних цифр щодо кількості людських доль понівечених чорнобильським смерчем, кількості тих, що уже відійшли у ВІЧНІСТЬ.

Память.... Саме вона є рушієм еволюційного поступу в майбутнє й оберегом найвищих загальнолюдських ціностей. Тільки той народ, який памятатиме свою історію, подвиг героїв, заслуговує на повагу, вартий того, щоб гордо дивитися у майбутнє.