03 10 2013
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Наближення соціальних послуг до найменш захищених верст населення ....


2 жовтня 2013 року відбулося  відкриття відділеннь соціально-медичних послуг, стаціонарного для тимчасового проживання; надання адресної, натуральної та грошової допомоги територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) в селищі Стара Ушиця  Кам’янець-Подільського району.

На відкриття приїхали голова облдержадміністрації Василь Ядуха, керівництво Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, гості та жителі селища.

Президент України неодноразово наголошує, що соціальний захист населення, тих людей, які опинилися в складних життєвих обставинах і потребують особливої уваги і підтримки з боку органів державної влади, має бути пріоритетним в її роботі. Свідченням цьому є те, що Хмельниччина – одна з небагатьох регіонів держави, яка плідно працює по розбудові закладів соціального спрямування. На сьогоднішній день в області функціонує чи не найбільша кількість територіальних центрів соціального обслуговування – 28. Більше двох тисяч їх працівників знають і допомагають кожній людині на підвідомчій території, котрій потрібна підтримка.

Терцентр площею 1735 кв.м. обслуговуватиме територію усього Кам’янець – Подільського району. Тут функціонують відділення соціально-медичних послуг, стаціонарного та тимчасового проживання, надання адресної, натуральної та грошової допомоги. До прикладу, відділення соціально – медичних послуг обслуговуватиме не менше 50 громадян на день. Є тут 25 ліжко – місць для громадян похилого віку, інвалідів (які досягли 18-річного віку) з порушенням рухової активності, які частково не здатні до самообслуговування. Відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги утворено для обслуговування не менше 500 громадян, які відповідно до акта обстеження матеріально-побутових умов потребують натуральної чи грошової допомоги. Відділення, виходячи з можливостей наявної фінансової та матеріально-технічної бази, безоплатно забезпечуватиме громадян одягом, взуттям, іншими предметами першої потреби; ліками, предметами медичного призначення; предметами побутової гігієни; продовольчими та промисловими товарами; гарячими обідами тощо.

 

Стаціонарне відділення для тимчасового проживання створено для проживання громадян, які будуть проходити реабілітацію у відділенні соціально – медичних послуг та через територіальну віддаленість або стан здоров’я не в змозі кожний день добиратись до відділення.

Високоповажні гості на свято приїхали не з порожніми руками, подарували побутову техніку, яка стане у нагоді у новоствореному Центрі.