01 10 2013
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Відбулося засідання обласної координаційної ради


30 вересня 2013 року о 15.00 годині в обласній державній адміністрації відбулося засідання обласної координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми.


Відкриття засідання: вступне слово голови координаційної ради, першого заступника голови обласної державної адміністрації Гаврішка Вадима Дмитровича. За словами Вадима Дмитровича, сьогодні перед кожною районною владою стоїть завдання максимально підтримати сім´ю, яка потрапила в скрутну ситуацію, надаючи батькам якісні соціальні послуги для попередження вилучення дитини з сім´ї та збереження родини. Поряд з тим, окрім створення умов для влаштування дітей в сім´ї, держава зобов´язана підтримати батьків, які мають ризик бути позбавленими батьківських прав. Підтримати саме тоді, коли сім´ю ще можна врятувати, зміцнити її батьківський потенціал та попередити вилучення дитини. Тобто працювати не тільки на подолання наслідків сирітства, а й на профілактику.

В продовження, заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Дідик Микола Миколайович зазначив, що забезпечення якісних умов життя населення, в тому числі багатодітних сімей – це завдання, яке поставлено Президентом України В.Ф. Януковичем перед органами виконавчої влади на місцях.

Одним із ключових елементів системи соціального захисту населення та безумовним пріоритетом соціальної політики є забезпечення наших громадян доступними якісними соціальними послугами.Необхідно ініціювати на місцевому рівні питання щодо прийняття Програми протидії насильству в сім’ї та роботи з особами, які вчинили насильство в сім’ї, забезпечити постійним приміщенням для проведення корекційних програм, з урахуванням організаційних та матеріально-технічних можливостей місцевої громади. Координувати заходи щодо надання психологічних, юридичних, соціально-педагогічних, інформаційних та інших послуг членам сімей, в яких було вчинено насильство.

Підсумовуючи свій виступ  Дідик Микола Миколайович наголосив, що питання соціального захисту малозабезпечених багатодітних родин повинно бути на особливому контролі у керівництва району чи міста, супровід сімей і надання соціальних послуг повинні бути якісними, що вимагає Президент України; виявлені проблеми та потреби сімей повинні систематизуватися та вирішуватися у комплексі надання соціальних послуг. Кінцевим результатом піклування з боку всіх державних органів має стати підвищення добробуту багатодітних родин.

Присутні: члени координаційної ради, заступники голів райдержадміністрацій, міських голів, представники правоохоронних органів, засобів масової інформації