05 07 2013
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Круглий стіл "Поширення національного механізму взаємодій субєктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми"


4 липня 2013 р.,  відбулось засідання «круглого столу» з питань поширення Національного механізму взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми у Хмельницькій області.

Під час проведення «круглого столу» відбулась презентація реалізації проекту «Поширення Національного механізму взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні». Були висвітлені результати проведеної роботи щодо виявлення та ідентифікації осіб, що постраждали від торгівлі людьми в Хмельницькій області, а також проблемні питання, пов'язані із зверненнями громадян щодо надання статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, та їх подальша реабілітація.

На заході були присутні заступник голови ХОДА з фінансово-економічних питань та інвестиційної політики Гураль Леонід Андрійович, заступник деректора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації -Дідик Микола Миколайович, представники офісу координатора проектів ОБОЄ в Україні, Міжнародної організації з міграції в Україні, Міністерства соціальної політики, Міністерства охорони здоров'я, адміністрації Державної прикордонної служби, Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда», а також Громадської організації «Есперо», яка є виконавчим партнером Проекту у Хмельницькій області.

Проект «Поширення Національного механізму взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні» реалізується з 1 липня 2012 р., Офісом Координатора проектів ОБОЄ в Україні у співпраці з Міністерством Соціальної політики України та за підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Данії в рамках Датської програми з протидії торгівлі людьми у Східній Європі.

Починаючи з липня 2012 року Проект здійснює свою діяльність не тільки у Хмельницькій області, а також у Чернівецькій, Донецькій, Вінницькій, Харківській та Луганській областях.

Очікуваним результатом реалізації Проекту є покращення спроможності суб'єктів (державні інституції та громадські організації), які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, виявляти постраждалих від торгівлі людьми осіб, надавати їм допомогу та підтримку відповідно до Закону України «Про протидію торгівлі людьми», що вступив в силу з 1 січня 2013 р.