26 04 2013
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Чорнобиль... Трагедія... Пам’ять...


26 квітня об 10.30 відбулося відзначення 27-ї річниці Чорнобильської катастрофи біля пам’ятника "Героям Чорнобиля-пожежникам", пам’ятника "Героям та жертвам Чорнобиля".

 

 

Сьогодні виповнюється 27 років однієї з найтрагічніших дат в історії людства, яка обернулась лихом не тільки для народу України, але й для багатьох держав європейського континенту.

26 квітня назавжди залишиться в серцях людей днем скорботи і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи, днем трагедії планетарного масштабу, днем невгамовного болю та застереження.

Чорнобильська катастрофа істотно змінила життя мільйонів людей.

Неможливо встановити й збитки, що їх зазнала економіка України в результаті цієї аварії, але, навіть за попередніми підрахунками, вони сягають сотні мільярдів доларів США.

27 років минуло з того часу коли ми вперше почули це слово - “Чорнобиль”, слово, з яким уже понад два десятки років асоціюється скорбота, горе, сльози, печаль, непоправний біль і туга за тими, хто кинувся у двобій із мирним атомом, що вийшов з-під контролю.

Особливий сум за тими, хто першим став на перешкоді поширенню    негативного впливу аварії, хто першим намагався приборкати непомірне радіоактивне полум’я.

Хмельниччина однією з перших областей України направила на ліквідацію аварії більше семи тисяч подолян.

Прийняли участь: перший заступник голови облдержадміністрації, голова обласної ради, міський голова, деректора та начальники галузевих Департаментів та управлінь, керівники Чорнобильських громадських організацій, представники релігійних конфесій, представники Чорнобильських громадських організацій, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи.

ЧОРНОБИЛЬ - БІЛЬ НАШ ДОВІЧНИЙ........