25 03 2013
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Відбувся Обласний етап Всеукраїнського конкурсу -фестивалю "Таланти багатодітної родини"


Дату 22 березня 2013 року в житті нашої області можна назвати насправді мистецькою. Адже до обласного центру з’їхалися найталановитіші діти з багатодітних сімей Хмельниччини.

Так, в приміщенні обласної державної телерадіокомпанії «Поділля-центр» відбувся обласний етап Всеукраїнського конкурсу – фестивалю «Таланти багатодітної родини».

Всеукраїнський конкурс-фестиваль «Таланти багатодітної родини» - це відкритий мистецький захід, що проводиться за ініціативи Мінсоцполітики України та громадських організацій, які працюють у сфері захисту прав сім'ї та дітей. В нашій області – це Хмельницька обласна організація союзу жінок-трудівниць «За майбутнє дітей України».

Фестиваль проводиться щорічно в усіх регіонах України і демонструє кращі зразки дитячої творчості в галузі національної культури та мистецтва.

Урочисте відкриття фестивалю було доручено директору Департаменту соціального захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації - Лукомській Світлані Іванівні. У своєму вітальному слові С.Лукомська зазначила: «Сім'я-це щастя для людини, а велика cім'я –це велике щастя. Щаслива та дитина, яка має гарну, дружну родину, де завжди панує мир і злагода, де любов і ласка всіх об’єднує та оберігає. Благополучні, щасливі, заможні багатодітні родини, де між батьками є любов, повага, взаєморозуміння – майбутнє нашої держави». У своєму вітальному слові С.Лукомська побажала присутнім «жити в злагоді, любові та достатку, під опікою Матінки Божої».

На свято дитячого таланту також були запрошені перший секретар Хмельницького обласного комітету Комуністичної партії України- Корнійчук Ігор Володимирович; представник Міжнародного благодійного фонду “Сприяння розвитку медицини”- Бельдій Віталій Миколайович; онко-гінеколог, головний лікар, директор медичної клініки “Аватар” – Степанець Ярослав Вікторович та інші.

Найголовнішим завданням конкурсу було не пропустити та підтримати талановитих дітей, які зберігають традиції української культури. Дати поштовх розвитку навичок та здібностей дітей у різних видах та жанрах мистецтва, стимулювати пошукову активність дітей у сфері національних традицій, народних ремесл, популяризувати традиційну народну культуру історичної спадщини рідного краю.

Всі, хто був присутній в залі, оримали масу позитивних емоцій. Діти радували глядачів своєю многогранністю талантів. Вони співали, танцювали, розповідали вірші, грали на музичних інструментах, демонстрували свої витвори мистецтв.

В кожній номінації за допомогою журі були визначені призові місця та вручені дипломи й подарунки.   Конкурс проводився за такими номінаціями: „Вокальне мистецтво”;„Патріотична пісня”;„Хореографія”;

Музичне виконання”; „Образотворче мистецтво”; „Художнє та авторське виконання”; „Оригінальний жанр”; „Декоративно-прикладне мистецтво”.

Закінчився фестиваль спільним фото.

Кожна дитина - талановита. Це ще раз підтвердив фестиваль дитячої творчості «Таланти багатодітної родини».

Організатори фестивалю: Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації та Хмельницький Всеукраїнський союз жінок-трудівниць «За майбутнє дітей України».