04 03 2013
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Зареєстровано Порядок використання коштів обласного бюджету у 2013 році для надання одноразової матеріальної допомоги малозабезпеченим громадянам на вирішення матеріально-побутових проблем


НАКАЗ

20.02.2013 Хмельницький                           № 15/н

Про затвердження Порядку

використання коштів обласного

бюджету у 2013 році для надання

одноразової матеріальної допомоги

малозабезпеченим громадянам на

вирішення матеріально-побутових

проблем

Зареєстровано

Головним управлінням юстиції

у Хмельницькій області

 

«25» лютого 2013 року за №21/1855

 

На підставі статті 22 Бюджетного Кодексу України, рішення третьої сесії обласної ради від 02 березня 2011 року № 27-3/2011«Про обласну комплексну програму соціального захисту населення на 2011-2015 роки», рішення чотирнадцятої сесії Хмельницької обласної ради від 20 грудня 2012 року № 13-14/2012 «Про обласний бюджет на 2013 рік», з метою упорядкування використання коштів обласного бюджету у 2013 році, передбачених для надання одноразової матеріальної допомоги малозабезпеченим громадянам на вирішення матеріально-побутових проблем,

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок використання коштів обласного бюджету у 2013 році для надання одноразової матеріальної допомоги малозабезпеченим громадянам на вирішення матеріально-побутових проблем, що додається.

2. Заступнику директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації - начальнику управління фінансів, організації роботи стаціонарних установ та господарської діяльності – головному бухгалтеру О.Вишпольській передбачити у розрахунках до кошторису по КФКВ 090412 «Інші видатки на соціальний захист населення» за КЕКВ 2210 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар», КЕКВ 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)» та КЕКВ 2730 «Інші виплати населенню» витрати на виплату вказаної допомоги, а також на придбання паперу, оплату послуг зв'язку, пов'язаних з виконанням функцій по наданню одноразової матеріальної допомоги малозабезпеченим громадянам на вирішення матеріально-побутових проблем.

3. Цей наказ набирає чинності через 10 днів з дати його державної реєстрації у Головному управлінні юстиції у Хмельницькій області, але не раніше дня його оприлюднення.

4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступників директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації  М.Дідика та О.Вишпольську.

 

Директор Департаменту                                                                       С.Лукомська

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Департаменту соціального

захисту населення облдержадміністрації 

20.02.201315/н

 

Зареєстровано

Головним управлінням юстиції

у Хмельницькій області

«25» лютого 2013 року за №21/1855

ПОРЯДОК

використання коштів обласного бюджету у 2013 році для

надання одноразової матеріальної допомоги малозабезпеченим громадянам на вирішення матеріально-побутових проблем

1. Порядок використання коштів обласного бюджету у 2013 році для надання одноразової матеріальної допомоги малозабезпеченим громадянам на вирішення матеріально-побутових проблем (далі - Порядок), розроблено з метою упорядкування використання коштів обласного бюджету, передбачених на зазначені виплати.

2. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених в обласному бюджеті у 2013 році (далі - бюджетні кошти) за кодом функціональної класифікації видатків 090412 «Інші видатки на соціальний захист населення».

3. Головним розпорядником бюджетних коштів є Департамент соціального захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації (далі - головний розпорядник коштів).

4. Одноразова матеріальна допомога малозабезпеченим громадянам, що зареєстровані та проживають у Хмельницькій області, на вирішення матеріально-побутових проблем (далі - допомога), надається таким соціально-незахищеним верствам населення

4.1. Пенсіонерам.

4.2. Інвалідам.

4.3. Одержувачам державних соціальних допомог, інших соціальних виплат.

4.4. Особам, які знаходяться під соціальним супроводом соціальних служб або тимчасово перебувають у медичних закладах області.

4.5. Особам, які звільнилися з місць позбавлення волі.

5. Особам, які не відносяться до категорій осіб, зазначених у пунктах 4.1., 4.2., 4.3., 4.4. та 4.5. цього Порядку, допомога може надаватися за письмовим дорученням голови обласної державної адміністрації та його заступників, голови обласної ради та його заступників у разі:

5.1. необхідності лікування, за винятком дороговартісного;

5.2. при вкрай важкому матеріальному становищі в сім'ї.

6. Допомога громадянам, зазначеним у пунктах 4 та 5 Порядку (далі - заявники), надається на підставі таких документів:

6.1. При письмовому зверненні до голови обласної державної адміністрації та його заступників, голови обласної ради та його заступників:

6.1.1. Заяви про надання допомоги.

6.1.2. Контрольно-реєстраційної картки при зверненні на особистий прийом.

6.1.3.   Копії довідки про реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті).

6.1.4. Письмового доручення голови обласної державної адміністрації або одного із його заступників, голови обласної ради або одного із його заступників на виплату допомоги.

6.2. При зверненні до директора Департаменту соціального захисту населення Хмельницької облдержадміністрації:

6.2.1. Заяви про надання допомоги.

6.2.2. Копії довідки про реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті).

6.3. Особи, які знаходяться під соціальним супроводом соціальних служб або тимчасово перебувають у медичних закладах області, надають подання соціальних служб або медичного закладу.

6.4. Особи, які звільнилися з місць позбавлення волі і у них відсутні паспорт та довідка з державної податкової служби про реєстраційний номер облікової картки платника податків, надають довідку, видану органами Міністерства внутрішніх справ України.

7. Після надходження на адресу головного розпорядника коштів документів, зазначених в пункті 6 Порядку, заступники директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації (у разі їх відсутності - керівник структурного підрозділу, до повноважень якого входить питання щодо надання допомоги) протягом місяця вносять письмові пропозиції директору Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації щодо надання (ненадання) допомоги на підставі актів обстеження матеріально-побутових умов сімей заявників, які подаються управліннями соціального захисту населення райдержадміністрацій та міськвиконкомів, а в окремих випадках - за поданням соціальних служб.

8. Обмеження при наданні допомоги:

8.1. Допомога надається не більше одного разу протягом бюджетного року на одну сім'ю.

У випадку, коли сім`я складається з двох і більше інвалідів, допомога може надаватися кожному з інвалідів, за умови їх звернення, але не більше одного разу протягом бюджетного року.

8.2. В разі звернення за допомогою декількох членів однієї сім'ї до однієї і тієї ж посадової особи або різних посадових осіб, зазначених у пункті 6 Порядку, допомога надається лише одному із них, дата надходження документів якого на адресу головного розпорядника коштів є першою.

8.3. В разі повторного звернення за допомогою протягом бюджетного року одного або декількох членів однієї сім'ї до однієї і тієї ж посадової особи або різних посадових осіб, зазначених у пункті 6 Порядку, головний розпорядник коштів протягом місяця повинен письмово повідомити заявників та посадову особу, до якої було звернення, про відмову у наданні допомоги із зазначенням дати та розміру попередньо отриманої допомоги.

8.4. Допомога надається у розмірі, що не перевищує розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, встановленого Законом України «Про державний бюджет України на 2013 рік»,  з розрахунку на місяць.

8.5. Допомога в розмірі понад 3000 (трьох тисяч) гривень надається у винятковому випадку, згідно розпорядження голови обласної державної адміністрації.

8.6. Допомога не надається заявникам, які перебувають на повному державному утриманні.

9. В разі, коли одержувач допомоги до 01 грудня поточного року подав всі документи, зазначені у пункті 6 Порядку, але не отримав кошти з незалежних від нього причин, одноразова допомога виплачується у наступному бюджетному році. При цьому за таким одержувачем допомоги зберігається право на звернення за допомогою у тому ж бюджетному році.

10. Виплата допомоги здійснюється головним розпорядником коштів
шляхом перерахування коштів на особистий рахунок заявника в установі банку (у разі наявності) або на поштові відділення за місцем проживання заявника.

11. Для перерахування коштів на особистий рахунок заявника в установі банку (у разі наявності) або на поштові відділення за місцем проживання заявника, головний розпорядник подає до Головного управління Державної казначейської служби у Хмельницькій області платіжне доручення та зведений реєстр виплати допомоги.

12. Витрати головного розпорядника коштів, пов'язані з виконанням ним функцій по наданню допомоги, здійснюються:

12.1. За рахунок коштів по КЕКВ 2210 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар» - для придбання паперу, конвертів та марок для відправки службової кореспонденції.

12.2. За рахунок коштів по КЕКВ 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)» - для оплати поштових послуг при перерахуванні коштів на поштові відділення за місцем проживання заявника.

12.3. За рахунок коштів по КЕКВ 2730 «Інші виплати населенню» - для виплати матеріальної допомоги.

13. Бухгалтерський облік використання коштів здійснюється відповідно до діючого порядку організації бухгалтерського обліку.

14. Персональні дані осіб, отримані у зв’язку з реалізацією цього Порядку, збираються, обробляються та використовуються відповідно до Закону України «Про захист персональних даних».

15. Контроль за використанням коштів здійснюється Департаментом соціального захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації.

Заступник директора Департаменту                                                            М.Дідик