20 02 2013
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Відбулося розширене засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради


20 лютого 2013 року під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Гаврішка В.Д. відбулося розширене засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради.

Як зазначив Вадим Дмитрович, соціальна справедливість є основоположним принципом мирного та благополучного існування, досягнення в суспільстві соціальної рівності і свободи.

Спільна робота сторін соціального діалогу, які підписали Регіональну угоду, у минулому році позитивно вплинула на соціально-економічний розвиток області, сприяла вирішенню важливих проблем. Це, перш за все, питання у сфері економічних і виробничих відносин, забезпечення продуктивної зайнятості, створення нових робочих місць, підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації кадрів, погашення заборгованості із заробітної плати, забезпечення соціальних гарантій, оздоровлення дітей і підлітків, охорони праці та навколишнього середовища, зниження виробничого травматизму і професійної захворюваності.

Про дієвість вищезазначених заходів свідчить те, що за підсумками 2012 року обсяги промислової продукції у порівнянні з 2011 роком зросли на 1,0% (по Україні – зменшились на 1,8 відсотка).

У переробній промисловості зафіксовано зростання обсягів виробленої продукції на 3,9%, легкій промисловості – на 19,9%, виробництві іншої неметалевої мінеральної продукції – на 2,1%.

Незважаючи на складну ситуацію щодо працевлаштування, протягом минулого року було створено 26,1 тис. робочих місць, що становить 110,7% до річного завдання.

Протягом минулого року своєчасно та у повному обсязі забезпечено виплату підвищених розмірів пенсій для 424,6 тис. пенсіонерів області.

В області зареєстровано зменшення травматизму невиробничого характеру у 2012 році, порівняно до 2011 року.

В області спостерігається також тенденція щодо постійного зростання заробітної плати. За попередніми даними середньомісячна заробітна плата штатних працівників за минулий рік, у порівнянні до 2011 року, по області зросла на 16,9% і становила 2425 грн.

За результатами проведеної роботи у 2012 році в області виплачено 7,3 млн. грн. заборгованої заробітної плати. Повністю ліквідовано борги на 40 підприємствах.

Заборгованість із заробітної плати станом на 1 січня 2013 року склала 14,8 млн. грн., що на 2,4 млн. грн. менше у порівнянні до початку 2012 року.

Заборгованість із заробітної плати працівникам за рахунок коштів місцевого бюджету відсутня.

Станом на 1 січня поточного року за сумою боргу із заробітної плати область посідає 12 місце серед регіонів України.

Бюджетні установи станом на 1 січня 2013 року профінансовані стовідсотково до планових річних призначень.