29 01 2013
Категорія: Соціальні проекти

УВАГА! ОГОЛОШЕННЯ ПРО КОНКУРС СОЦІАЛЬНИХ ПРОЕКТІВ У 2013 РОЦІ


Департамент соціального захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації оголошує конкурс соціальних проектів громадських об’єднань (громадських організацій) у 2013 році.

Умови та порядок проведення конкурсу, вимоги до конкурсної пропозиції регулюються Постановою Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 р. N 1049 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених громадськими організаціями та творчими спілками, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка», наказом Департаменту соціального захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації від 24.01.2013р. № 4/н «Про організацію проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених об’єднаннями громадян (громадськими організаціями), для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка».

Закон України «Про громадські об’єднання» від 22.03.2012 № 4572-VI

МЕТА ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ СОЦІАЛЬНИХ ПРОЕКТІВ – залучення об’єднань громадян (громадських організацій) до виконання Обласної комплексної програми соціального захисту населення на 2011-2015 роки для ефективного розв’язання соціальних проблем найбільш незахищених верств населення Хмельницької області.

ЗАВДАННЯ КОНКУРСУ:

1. Залучення об’єднань громадян (громадських організацій) до виконання основних заходів Обласної комплексної програми соціального захисту населення на 2011-2015 роки.

2. Підтримка ініціатив об’єднань громадян (громадських організацій), спрямованих на соціальний захист найбільш незахищених верств населення області.

3. Сприяння розвитку партнерських відносин з об’єднаннями громадян (громадськими організаціями).

4. Сприяння розвитку та становленню недержавного сектору у сфері соціального захисту населення.

ПРІОРИТЕТНІ НАПРЯМИ НАДАННЯ ФІНАНСОВОЇ ДОПОМОГИ З ОБЛАСНОГО БЮДЖЕТУ:

1. Подолання бідності та соціальної підтримки соціально незахищених верств населення Хмельницької області.

2. Надання соціальної підтримки та забезпечення соціального захисту осіб похилого віку, ветеранів війни та праці, учасників бойових дій, громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, в т.ч. соціальне обслуговування на дому.

3. Надання соціальної підтримки особам з обмеженими фізичними можливостями, адаптації та інтеграції їх у суспільство, в т.ч. соціальне обслуговування на дому.

4. Впровадження соціальних технологій щодо реабілітації осіб з обмеженими фізичними можливостями.

5. Соціальна підтримки й адаптація осіб, звільнених з місць позбавлення волі.

6. Поліпшення умов життєдіяльності найменш захищених верств населення, у тому числі бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі.

7. Розвиток системи надання соціальних послуг для Хмельницької обласної територіальної громади.

8. Підтримка громадського руху інвалідів та ветеранів.

9. Розповсюдження соціальної інформації.

Зверніть увагу!!! Фінансова підтримка з обласного бюджету в рамках даного конкурсу надається на виконання (реалізацію) соціальних проектів (програм, заходів), а не на Статутну діяльність. Крім того, соціальні проекти (програми, заходи) повинні реалізовуватись на території Хмельницької області, для найбільш незахищених громадян Хмельницької області.

УЧАСНИКИ КОНКУРСУ СОЦІАЛЬНИХ ПРОЕКТІВ:

Конкурсні  пропозиції можуть подаватися громадськими організаціями, які є юридичними особами, зареєстрованими в установленому порядку не пізніше ніж за два роки до оголошення конкурсу.

ДЛЯ УЧАСТІ В КОНКУРСІ НЕОБХІДНО ПОДАТИ ТАКІ ДОКУМЕНТИ:

1. заяву про участь у конкурсі, складену за встановленою формою (додається) за підписом керівника або  уповноваженої особи, скріпленим її печаткою (у разі наявності);

2. виписку з ЄДРПОУ;

3. копію статуту (положення), завірені в установленому порядку;

4. копію рішення органу державної податкової служби про включення об’єднання громадян (громадської організації) до Реєстру  неприбуткових установ та організацій;

5. копію податкового звіту об’єднання громадян (громадської організації), за попередні два роки;

6. опис та кошторис витрат, необхідних для виконання програми (реалізації проекту, заходу), за встановленою формою (додається);

7. листи-підтвердження від інших організацій, залучених до виконання програми (реалізації проекту, заходу);

8. інформацію про діяльність об’єднання громадян (громадської організації), зокрема про досвід виконання програм (реалізації проектів, заходів) протягом останніх двох років за рахунок бюджетних коштів та інших джерел фінансування, джерела фінансування об’єднання громадян (громадської організації), його матеріально-технічну базу та кадрове забезпечення (форма додається).

Пакет конкурсної документації в електронному вигляді для завантаження.

Також інформуємо, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 р.   N 1049 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених громадськими організаціями та творчими спілками, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка» об’єднання громадян (громадська організація), визнане переможцем конкурсу, бере участь у співфінансуванні програми (проекту, заходу) в розмірі не менше 25 відсотків необхідного обсягу фінансування.

Конкурсна пропозиція повинна бути оформлена державною мовою.

Зверніть увагу!!! Повний комплект конкурсної пропозиції необхідно подати в Департамент соціального захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації в електронному вигляді (на компакт-диску з розбірливо написаною на ярлику назвою організації-заявника) та друкованому вигляді.

Зверніть увагу!!! Заява, опис та кошторис реалізації соціального проекту подається у трьох примірниках (оригінал та дві копії).

Зверніть увагу!!! Просимо подавати повні комплекти документів скріпленими  у папки-швидкозшивачі.

Зверніть увагу!!! Конкурсні пропозиції, надіслані факсом або електронною поштою, не розглядатимуться.

Зверніть увагу!!! Частково заповнені конкурсні пропозиції та конкурсні пропозиції, заповнені без дотримання вимог, вважаються неприйнятними і до розгляду не допускаються.

КІНЦЕВИЙ ТЕРМІН приймання конкурсної пропозиції – 28 лютого 2013 року (до 18.00 год.). Конкурсна пропозиція подана після закінчення встановленого терміну не розглядатиметься.

 

Документи приймаються за адресою:

29000, м.Хмельницький, майд. Незалежності, 1, кімн. № 105.

Контактна особа: Берегуля Оксана Богданівна.

 

Додаткову інформацію ви можете отримати за тел.:

61-63-25 - Савчук Катерина Анатоліївна (з питань заповнення конкурсної пропозиції, крім кошторису витрат),

75-20-91 - Берегуля Оксана Богданівна (з питань формування та заповнення кошторису витрат за проектом),

або за адресою: м.Хмельницький, майдан Незалежності, 1, кімн. №105.