17 12 2012
Категорія: Соціальні проекти

Фонд прав інвалідів оголошує програму надання грантів на 2013 рік


Фонд прав інвалідів оголошує програму надання грантів на 2013 рік. Організації інвалідів в Україні  можуть подавати листи про зацікавленість у якості першого кроку, спрямованого на визначення відповідності їх проектів критеріям прийнятності та пріоритетним напрямам фінансування ФПІ.

ОІ можуть подавати заявки як а) індивідуальні організації або партнерства, для отримання Малих грантів, розрахованих на 12 місяців, та/або як б) коаліції, діяльність яких спрямовується ОІ і які діють на рівні штату, провінції, регіону або району, для отримання грантів, призначених для коаліцій середнього рівня (це новий потік фінансування) і розрахованих на 24 місяці, або ж як в) національні коаліції, діяльність яких спрямовується ОІ, для отримання грантів, розрахованих на 24 місяці.

Гранти, які надаються індивідуальним організаціям, виділяються в розмірі від 5 до 20 тисяч доларів США та призначаються для підтримки зусиль з підвищення компетенції в сфері реалізації Конвенції ООН з прав інвалідів (КПІ) та посилення захисту та моніторингу прав відповідно до вимог КПІ.

Гранти для коаліцій середнього рівня надаватимуться в розмірі від 30 до 40 тисяч доларів США на рік (від 60 до 80 тисяч доларів США на період 24 місяці) та забезпечуватимуть підтримку прийняття конкретного законодавства або політики на виконання вимог КПІ на рівні штату, провінції, регіону або району, а також для забезпечення виконання урядом заходів бюджетної підтримки на цьому рівні з метою реалізації КПІ.

Гранти для національних коаліцій, що діють під керівництвом ОІ, коливатимуться від 30 до 50 тисяч доларів США на рік (від 60 до 100 тисячі доларів США за період 24 місяців) та призначатимуться для підтримки правозахисної діяльності, спрямованої на ратифікацію КПІ або факультативного протоколу, прийняття конкретного національного законодавства на виконання вимог КПІ, або складання чи доопрацювання звітів громадського суспільства, що подаються в рамках механізмів ООН з моніторингу дотримання прав людини.

Ми пропонуємо зацікавленим організаціям ознайомитися з критеріями прийнятності та детальною інформацією щодо листів про зацікавленість, які розміщені на сайті Фонду за адресою. Процедура подання листів про зацікавленість допомагає визначитися із відповідністю критеріям та пріоритетним напрямам ФПІ перш ніж кандидат витратить свій час та ресурси на складання розгорнутих пропозицій. У разі прийнятності кандидатам буде запропоновано подати розгорнуті пропозиції.

Всі запитання стосовно процедури подання листів про зацікавленість слід надсилати за адресою info@disabilityrightsfund.org. Кінцевий термін для отримання листів про зацікавленість – 14 січня 2013 року.

Контакти

Файли

Джерело: Ресурсний центр "Гурт"