07 11 2012
Категорія: Цікаве

Семінар із зайняттєвої терапії відбудеться 13-го листопада у м. Львів


Семінар «Що таке Occupational Therapy або Зайняттєва терапія?» відбудеться 13 листопада 2012 року в Українському католицькому університеті з ініціативи Університету Кертін, м. Перт, Австралія, за підтримки ІЕС УКУ в рамках проекту Екуменічний соціальний тиждень та кафедри соціології та соціальної роботи НУ «Львівська політехніка».

Захід пройде під головуванням викладача Університету Кертін ( м. Перт, Австралія), зайняттєвого терапевта Альми Дендер (Alma Dender). Він пояснить філософію, на якій ґрунтується фах зайняттєвої терапії, та надасть можливість застосувати її принципи на практиці, наприклад вивчити та опрацювати конкретний педіатричний випадок.

Ця професія застосовує принципи прикладних наук, а також зайняттєвої науки для того, аби надати можливість клієнтам та громадам виконувати те, що вони потребують чи бажають робити, тобто «зайняти» себе. За своєю суттю це погляд на здоров’я не як кінцевий продукт, а як засіб для людей брати участь у виконанні завдань, здійсненні діяльності, виконанні роботи та ролей, що наповнюють змістом їхнє життя і впливають на здоров’я.

В часі семінару передбачено розгляд кейсів (відео), роботу в групах, що дасть учасникам краще зрозуміти принципи застосування зайняттєвої терапії. Вивчення випадку з Террі Ву, хлопчиком із ампутованими двома кистями рук та стопою в результаті нещасного випадку під час гри у баскетбол, дозволить учасникам проаналізувати сильні сторони Террі та перешкоди в його оточенні, а також визначити пріоритетні види його діяльності у плануванні професійного втручання зайняттєвої терапії.

Місце проведення: УКУ, м. Львів, вул. Хуторівка, 35а, конференц-зал
Час: 14:00-17:00
Семінар буде цікавий для соціальних працівників та педагогів, психологів, працівників медичної сфери, працівників ГО, які працюють із людьми з обмеженими можливостями і т.д.

Довідка:
Зайняттєві терапевти працюють у сферах педіатрії, геронтології, відновлення працездатності, рукотерапії, травм голови, неврологічної реабілітації, оцінюванні та наданні підтримки вдома, загальній медицині, реабілітації базованій на громаді, у наданні невідкладної допомоги та у забезпеченні довготривалого догляду.

Контакти