04 10 2012
Категорія: Наради - семінари

В с. Миньківці відкрили соціально - побутовий комплекс


За доброю традицією, з приходом золотої осені, в перший жовтневий день у світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, а в Україні - ще й День ветерана. Це свято засноване з метою забезпечення соціального захисту, вшанування літніх людей та привернення уваги суспільства до їхніх проблем. Максимально прикладаються зусилля для зруйнування того стереотипу образу літньої людини, що найчастіше асоціюється із самотністю, незахищеністю, залежністю від оточуючих.

1 жовтня в с. Миньківці відбулася важлива подія – відкриття соціально-побутового комплексу. Участь у заході взяли представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування району, духовенство, громадськість та мас - медіа.

В.о. начальника управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації К.С.Миколайчук у своєму виступі зазначила :

« Сьогодні в Славутському районі мешкає близько 2,4 тис. ветеранів війни, 1,9 тис. ветеранів праці.

Добробут старшого покоління є одним із основних завдань соціальної політики та пріоритетним напрямком у діяльності держави сьогодні.

Метою роботи соціально-побутового комплексу в с. Миньківці є наближення соціальних послуг до потреб сільського населення.

Даним комплексом планується охопити обслуговування 400 жителів Миньковецької сільської ради та навколишніх сіл Славутського району з числа громадян похилого віку, інвалідів, інших громадян, що опинились в складних життєвих обставинах.

Соціально-побутовим комплексом надаватимуться банно-пральні, перукарські послуги. Функціонуватиме Ветеранська світлиця, де організовуватимуться зустрічі з ветеранами, інвалідами, пенсіонерами району. До послуг відвідувачів діятиме бібліотека. Бажаючим надаватимуться послуги з механічного масажу». Катерина Сергіївна побажала людям похилого віку, ветеранам та всім присутнім найголовнішого – здоров'я, безхмарного неба, душевної рівноваги, тепла рідних і близьких, довгих років життя.

Привітав учасників заходу і голова районної державної адміністрації О.А.Несен. «При повному порозумінні усіх гілок влади, як на державному рівні, так і на обласному, районному, в нашому Славутському районі виконуються добрі справи. За два з половиною роки діяльності нової влади ми вже встигли зробити 116 добрих справ. Затрачено понад 10 млн. коштів. Саме ці кошти були спрямовані на зміцнення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров'я, освіти, по обслуговуванню людей похилого віку. Сьогодні у нас розроблений проект газифікації 27 населених пунктів району, на який буде затрачено понад 19 млн. грн. Вже розпочато газифікацію Ганнопільської та Мухарівської зон. Найближчим часом плануємо розпочати пуск перших підвідних газопроводів саме по цих двох маршрутах. Спільно з обласною державною адміністрацією на чолі з В.С.Ядухою, який надає підтримку у вирішенні усіх проблем, з депутатами районної ради, з виконавчим апаратом райдержадміністрації, щоденно, крок за кроком, рухаємося вперед, покращуючи умови життя людей».

Також з цією неординарною подією привітав жителів району голова районної ради Л.А.Радзивілюк, який наголосив на тому, що відкриття цього комплексу є серйозним поштовхом для розвитку територіальної громади Миньковецької сільської ради.

Очільники краю подякували усім, хто був задіяний в процесі підготовки соціально-побутового комплексу, за всебічну підтримку, вручили нагороди і подарунки .

На завершення учасників зібрання привітала директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Л.О.Мазур та детально поінформувала присутніх про послуги, які надаватимуться. Підопічним було вручено продуктові пакети.

Приємним урочистим моментом стало перерізання символічної стрічки відкриття соціально-побутового комплексу.

Усі бажаючі мали змогу оглянути оновлене приміщення. Наостанок представник духовенства освятив комплекс.

Джерело: Славутська районна державна адміністрація