08 08 2012
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Наказ Головного управління "Про конкурс на залучення бюджетних коштів для надання соціальних послуг"


 

У К Р А Ї Н А

ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ

ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ

29000, м.Хмельницький, Майдан Незалежності, 1       тел./факс (0382)65-76-36         hmouszn@hm.ukrtel.net

НАКАЗ

 

07.08.2012                                                                                                  № 77

 

м. Хмельницький

Про конкурс на залучення

бюджетних коштів для

надання соціальних послуг

 

На підставі статті 22 Бюджетного Кодексу України, Правил організації та проведення конкурсу на залучення бюджетних коштів для надання соціальних послуг, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2004 року № 559, рішення третьої сесії шостого скликання обласної ради від 17 липня 2012 року № 26-12/2012 «Про внесення змін до обласної комплексної програми соціального захисту населення на 2011-2015 роки», з метою забезпечення надання фінансової допомоги з обласного бюджету підприємствам, установам, організаціям (крім державних і комунальних спеціалізованих підприємств, установ та закладів соціального обслуговування), які мають право надавати соціальні послуги, для виконання соціального замовлення на вирішення соціальних проблем незахищених верств населення області,

 

НАКАЗУЮ:

1. Утворити комісію по проведенню конкурсу на залучення бюджетних коштів для надання соціальних послуг у рамках обласної комплексної програми соціального захисту населення на 2011-2015 роки, згідно із додатком.

2. Провести 11 вересня 2012 року конкурс на залучення бюджетних коштів для надання соціальних послуг.

3. Встановити кінцеву дату для подання претендентами (учасниками) конкурсної документації 11 вересня 2012 року.

4. Затвердити такі документи (додаються) :

4.1. Конкурсне завдання.

4.2. Перелік конкурсної документації.

4.3. Вимоги до претендентів (учасників) конкурсу.

4.4. Умови проведення конкурсу.

4.5. Критерії та порядок визначення переможців.

5. Претенденти (учасники) конкурсу подають конкурсну документацію за адресою : 29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності 1, кабінет 105.

6. Головному спеціалісту – юрисконсульту відділу кадрово-правової роботи, організації соціальних послуг та соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, Смірновій С.М. – опублікувати цей наказ на веб-сайті Головного управління праці та соціального захисту населення обласної державної адміністрації «hmsoczahist.com.ua».

7. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

 

Начальник

Головного управління                                                                          С.Лукомська


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Головного управління праці

та соціального захисту населення

обласної державної адміністрації

від 07.08.2012р. №  77

 

КОНКУРСНЕ ЗАВДАННЯ

по проведенню конкурсу на залучення бюджетних коштів для

надання соціальних послуг у рамках обласної комплексної програми соціального захисту населення на 2011-2015 роки

 

1. Замовник: Головне управління праці та соціального захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації.

2. Назва соціальної послуги, для надання якої залучаються підприємства (установи, організації): здійснення соціального обслуговування (надання соціальних послуг) за місцем проживання (вдома) громадян похилого віку та інвалідів (в т.ч. інвалідів з розумовою відсталістю та психічними захворюваннями), які не здатні до самообслуговування та потребують стороннього догляду.

3. Територія надання соціальної послуги: Хмельницька область.

4. Термін надання соціальної послуги: період з 25 вересня до 25 грудня 2012р. (3 місяці).

5. Цільова група:

5.1.    Одинокі[1] громадяни, які не здатні до самообслуговування у зв’язку з частковою втратою рухової активності (мають ІІІ, ІV і V групу рухової активності) і потребують сторонньої допомоги, соціального обслуговування (надання соціальних послуг) в домашніх умовах згідно з медичним висновком:

  • - похилого віку;
  • - інвалідів (які досягли 18-річного віку), крім інвалідів унаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, які отримують соціальну допомогу на постійний сторонній догляд, побутове та спеціальне медичне обслуговування відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності»;
  • хворих (з числа одиноких осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці).

5.2.    Одинокі інваліди з розумовою відсталістю та одинокі інваліди з психічними захворюваннями (які досягли 18-річного віку), і потребують сторонньої допомоги, соціального обслуговування (надання соціальних послуг) в домашніх умовах та не мають протипоказань для цього.

5.3.    Медичними протипоказаннями для надання соціальної послуги громадянам є наявність у них інфекційних захворювань, залежності від психоактивних речовин, алкоголю.

Примітка:

Відбір клієнтів може здійснювати як виконавець, так і замовник. Послуги згідно з даним конкурсним завданням не повинні надаватись громадянам, які обслуговуються територіальними центрами соціального обслуговування (надання соціальних послуг) області, а також іншими підприємствами (установами, організаціями), які надають такі самі соціальні послуги, які зазначені в даному конкурсному завданні. З метою уникнення подвійного надання однієї соціальної послуги одним і тим особам, рекомендується залучати до відбору клієнтів представників територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

6. Умови надання соціальної послуги

6.1.    Соціальна послуга повинна надаватись клієнтам з дотриманням державних стандартів соціальних послуг, етичних, правових норм і принципів надання соціальних послуг.

6.2.    Послуга надається за рішенням підприємства (установи, організації) за місцем проживання клієнта (вдома) на підставі його письмової заяви та інших документів, що підтверджують право громадянина на отримання соціальної послуги.

6.3.    Клієнти повинні бути ознайомлені із змістом та обсягом послуг, що їм надаватимуться, умовами та порядком їх надання, а також з правилами поведінки під час отримання соціальних послуг вдома.

6.4.    Підприємство (установа, організація) повинно укласти з кожним клієнтом договір на надання соціальних послуг.

6.5.    Зміст та обсяг соціальних послуг, які надаватимуться клієнтам, визначаються індивідуально для кожного отримувача послуг в залежності від його стану та потреб. Підґрунтям для надання соціальних послуг є індивідуальний план надання соціальних послуг (догляду), складений підприємством (установою, організацією).

6.6.    На кожного клієнта, якому надаються соціальні послуги, повинна вестись особова справа.

6.7.    Надання соціальної послуги для клієнтів безоплатне.

7. Компоненти соціальної послуги:

7.1.    соціально-побутові послуги – забезпечення продуктами харчування, м'яким та твердим інвентарем, гарячим харчуванням, транспортними послугами, засобами малої механізації, здійснення соціально-побутового патронажу, виклик лікаря, придбання та доставка медикаментів, ремонт одягу та взуття, перукарські послуги тощо; 
7.2.    психологічні послуги – надання консультацій з питань психічного здоров'я та поліпшення відносин з оточуючим соціальним середовищем, психологічної корекції, методичних порад; 
7.3.    соціально-педагогічні послуги – виявлення та сприяння розвитку різнобічних інтересів і потреб клієнтів, організація їх дозвілля; 
7.4.    соціально-медичні послуги – консультації щодо запобігання виникненню та розвитку можливих органічних розладів, збереження, підтримка здоров'я, здійснення профілактичних, лікувально-оздоровчих заходів, працетерапія;
7.5.    соціально-економічні послуги – надання натуральної чи грошової допомоги; 
7.6.    юридичні послуги – надання консультацій з питань чинного законодавства, захист прав та інтересів громадян, яких обслуговує територіальний центр; 
7.7.    інформаційні послуги – надання інформації, необхідної для вирішення складної життєвої ситуації, у тому числі надання інформації про можливість отримання безоплатної правової допомоги відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» (довідкові послуги), розповсюдження просвітницьких і культурно-освітніх знань (просвітницькі послуги), поширення об'єктивної інформації про споживчі властивості та види соціальних послуг.  

8. Очікувані результати:

  • - збереження та відновлення самостійності клієнтів,
  • - покращення емоційного стану клієнтів,
  • - створення умов для комфортного проживання клієнтів в звичних для них умовах.

9Метод оцінки досягнутих результатів: анкетування клієнта на початку та по завершенні періоду надання соціальної послуги.

10. Вартість соціальної послуги:

  • Джерело фінансування надання соціальної послуги: обласний бюджет.
  • Ціна за соціальну послугу повинна включати в себе витрати на оплату праці, витрати на забезпечення працівників інвентарем, витрати щодо сплати податків та інших платежів, пов’язаних з виконанням умов договору.
  • Повна вартість соціальної послуги не повинна перевищувати 65 тис. грн.

 

Перший заступник

начальника Головного управління                                                            М.Дідик


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Головного управління праці

та соціального захисту населення

обласної державної адміністрації

від 07.08.2012р. №  77

 

ПЕРЕЛІК КОНКУРСНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ

по проведенню конкурсу на залучення бюджетних коштів для

надання соціальних послуг у рамках обласної комплексної програми соціального захисту населення на 2011-2015 роки

 

  1. Заява про участь у конкурсі, форма якої затверджується конкурсною комісією;
  2. Копія документа, що засвідчує повноваження претендента;
  3. Копія паспорта керівника підприємства (установи, організації), яке бере участь у конкурсі;
  4. Довіреність на ім’я особи, яка представлятиме інтереси претендента під час проведення конкурсу;
  5. Нотаріально засвідчені копії засновницьких документів претендента;
  6. Копія останнього квартального податкового звіту;
  7. Аудиторський висновок про фінансовий стан претендента на перше число звітного місяця (для претендентів, обсяг конкурсної пропозиції яких  становить суму, еквівалентну 10 тис. євро і більше);
  8. Конкурсна пропозиція, форма якої затверджується конкурсною комісією (в  окремому запечатаному конверті).

 

Перший заступник

начальника Головного управління                                                            М.Дідик

 


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Головного управління праці

та соціального захисту населення

обласної державної адміністрації

від 07.08.2012р. №  77

 

ВИМОГИ ДО ПРЕТЕНДЕНТА (УЧАСНИКА) КОНКУРСУ

на залучення бюджетних коштів для надання соціальних

послуг у рамках обласної комплексної програми соціального

захисту населення на 2011-2015 роки

 

1. У конкурсі на залучення бюджетних коштів для надання соціальних послуг у рамках обласної комплексної програми соціального захисту населення на 2011-2015 роки (далі-конкурс) беруть участь підприємства, установи, організації (крім державних і комунальних спеціалізованих підприємств, установ та закладів соціального обслуговування) (далі-організації), які відповідно до вимог чинного законодавства мають право надавати соціальні послуги на професійній основі.

2. Організації не повинні:

2.1. Перебувати у стадії припинення або визнані, в установленому порядку, банкрутами;

2.2. Мати порушення бюджетного законодавства у попередньому бюджетному періоді;

2.3. Майно організацій не повинно перебувати під арештом.

3. Організації повинні мати:

3.1. Необхідну матеріально-технічну базу для якісного надання соціальної послуги;

3.2. Статус обласної та надавати соціальні послуги виключно на території Хмельницької області;

3.3. Кваліфікованих працівників, які повинні володіти спеціальними знаннями, уміннями і навичками, необхідними для професійної діяльності, та відповідати вимогам, передбаченим Довідником кваліфікаційних характеристик професій працівників (випуск 80 «Соціальні послуги»), затвердженим наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 14.20.2005 № 324 (із змінами і доповненнями).

3.4. Досвід роботи з надання соціальних послуг цільовій групі, визначеній в конкурсному завданні, не менше одного року.

 

Перший заступник

начальника Головного управління                                                            М.Дідик


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Головного управління праці

та соціального захисту населення

обласної державної адміністрації

від 07.08.2012р. №  77

 

УМОВИ ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ

 

1. Для участі у конкурсі претендент після оголошення конкурсу подає конкурсній комісії конкурсну документацію, складену українською мовою, яка містить: 
·        заяву про участь у конкурсі встановленої форми (форма заяви затверджується конкурсною комісією); 
·        копію документа, що засвідчує повноваження претендента; 
·        копію паспорта керівника підприємства (установи, організації), яке бере участь у конкурсі; 
·        довіреність на ім'я особи, яка представлятиме інтереси претендента під час проведення конкурсу; 
·        нотаріально засвідчені копії засновницьких документів претендента;
·        копію останнього квартального податкового звіту; 
·        аудиторський висновок про фінансовий стан претендента на перше число звітного місяця (для претендентів, обсяг конкурсної пропозиції яких  становить суму, еквівалентну 10 тис. євро і більше); 
·        конкурсну пропозицію встановленої форми (форма конкурсної пропозиції затверджується конкурсною комісією) в окремому запечатаному конверті. 
2. Конкурсна документація, яка надійшла після оголошення кінцевої дати її надання, не розглядається. 
3. Секретар конкурсної комісії реєструє конкурсну документацію та видає претенденту довідку із зазначенням дати і часу реєстрації. Претендент засвідчує в книзі реєстрації своїм підписом факт прийняття у нього конкурсної документації. 
4. Претендент має право відкликати конкурсну документацію до кінцевого строку її прийняття, повідомивши про це конкурсну комісію письмово.
5. Використання відомостей, що містяться у конкурсній документації, здійснюється з додержанням вимог Закону України «Про інформацію».

 

 

Перший заступник

начальника Головного управління                                                            М.Дідик

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Головного управління праці

та соціального захисту населення

обласної державної адміністрації

від 07.08.2012р. №  77

 

КРИТЕРІЇ ТА ПОРЯДОК ВИЗНАЧЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ

 
1. У день закінчення строку подання конкурсної документації конкурсна комісія проводить засідання, на якому після розкриття конвертів з конкурсними пропозиціями розглядає їх та оцінює. 
2. Рішення про визначення переможців конкурсу приймається комісією протягом семи робочих днів після розкриття конвертів. 
3. Переможцями конкурсу визнаються претенденти, конкурсні пропозиції яких відповідають умовам конкурсного завдання та одержали найвищу оцінку. 
4. Під час засідання конкурсної комісії складається протокол, який протягом трьох робочих днів надсилається в Головне управління праці та соціального захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації на затвердження. 

5. Конкурсна комісія оцінює конкурсні пропозиції за такими критеріями:

  • - фінансовий стан претендента;
  • - досвід надання соціальних послуг - кількість повних років роботи у сфері надання соціальних послуг.
  • - рівень  кваліфікації персоналу, який буде надавати відповідні послуги;
  • - конкретизація показників соціальних послуг;
  • - ціна соціальних послуг.
6. Рішення конкурсної комісії є підставою для укладення договору з переможцями конкурсу. Договір укладається протягом 10 робочих днів після повідомлення учасників про результати конкурсу. 
7. У разі коли договір не укладено протягом зазначеного строку, конкурсна комісія може за поданням Головного управління праці та соціального захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації продовжити строк для його укладення, але не більше ніж на 10 робочих днів. 
8. Конкурсна комісія не пізніше ніж протягом 10 робочих днів після визначення переможців письмово повідомляє учасників конкурсу про його результати та оприлюднює відповідну інформацію в засобах масової інформації. 
9. Результати конкурсу можуть бути оскаржені відповідно до законодавства.

 

Перший заступник

начальника Головного управління                                                            М.Дідик

 



[1] Одинокими вважаються особи (громадяни), які не мають працездатних родичів та опікунів, зобов’язаних за законом їх утримувати.