03 01 2019
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Про роботу з ОТГ


Враховуючи роль ОТГ у розвитку регіону, директори філій обласного центру зайнятоcті, при утворенні ОТГ, проводять зустрічі з їх головами щодо укладання угод про співпрацю у напрямку розв’язання питання зайнятості мешканців громад. Такою роботою охоплені всі діючи ОТГ області.

Згідно з укладеними угодами до зобов’язань ОТГ належить: участь у розробці заходів щодо сприяння зайнятості безробітних мешканців громади; інформування про наявність вільних робочих місць на підприємствах, що розташовані на території громади, та потребу в кадрах; сприяння створенню робочих місць; підтримка підприємницької ініціативи селян, тощо.

До зобов’язань служби зайнятості належить: надання інформації про безробітних, які перебувають на обліку в центрах зайнятості; залучення безробітних до тимчасової зайнятості; сприяння підприємницькій діяльності населення; організації профнавчання безробітних; сприяння роботодавцям в укомплектуванні вільних робочих місць кваліфікованими кадрами, тощо.

Протягом 2018 року обласною службою зайнятості реалізовувався Проект «Співпраця ОСЗ з ОТГ – крок добробуту громад». Метою  Проекту є наближення послуг служби зайнятості до цільових аудиторій шляхом виїзду фахівців на місця, використання новітніх інформаційних технологій; підвищення поінформованості учасників Проекту щодо можливостей служби зайнятості.

Після впровадження проекту на рівні філій ОЦЗ була проведена наступна робота: визначені відповідальні особи на місцях за співпрацю з громадами, (як правило це директори та заступники директорів філій ОЦЗ, а також начальники відділів), проведено робочі зустрічі з головами ОТГ,  розроблені і узгоджені графіки надання консультацій клієнтам СЗ, оновлені інформаційні куточки служби зайнятості в ОТГ, оновлені паспорти територіальних громад, укладені угоди про співпрацю. Послуги мешканцям громад надаються на спеціально створених віддалених робочих місцях.

У 2018 році, на території ОТГ, мешканцям громад надано 16,8 тис. різного роду послуг. Результатами такої роботи стало працевлаштування понад 11,0 тис осіб, організоване навчання для понад 3,1 тис осіб, в громадських та в інших роботах тимчасового характеру прийняло участь 3,5 тис осіб.

У 2017-2018рр., на території 27 ОТГ, проведено «круглі столи» з питань протидії торгівлі людьми. У 2018 році проведено 10 тренінгів на тему: «Самозайнятість на селі – альтернатива безробіттю», у яких взяло участь 186 мешканців громад.