21 12 2018
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

28 років на службі людям!


21 грудня Хмельницька обласна служба зайнятості відзначатиме своє 28 - річчя

Сьогодні, головним завданням державної служби зайнятості є сприяння незайнятому населенню у пошуку роботи, а роботодавцям у підборі кваліфікованих кадрів. Завдяки реформуванню та модернізації служби, розроблено та впроваджено сучасні інформаційні технології, які допомагають більш оперативно та якісно надавати соціальні послуги населенню та роботодавцям.

Спектр послуг для роботодавців спрямований на стимулювання їх до збереження існуючих та створення нових робочих місць. Використовуються нові сервіси підбору кадрів (відеорезюме, відеовакансія, комунікація через соціальні мережі, електронний кабінет роботодавця), підбір персоналу шляхом рекрутингу, надання компенсації єдиного соціального внеску, організація тимчасової зайнятості, професійний відбір, професійне навчання тощо.

В свою чергу для пошукача роботи запроваджені нові підходи щодо сприяння у працевлаштуванні: соціальний супровід при працевлаштуванні за підходом кейс-менеджменту, отримання консультацій за номером «гарячої лінії» (0 800 50 99 66) та запис на прийом до фахівця центру зайнятості через електронну чергу (www.dcz.gov.ua), профорієнтаційні послуги (дистанційна платформа з профорієнтації та розвитку кар’єри, платформа для молоді - «Моя професія: консультаційна мережа»), фінансова підтримка у започаткуванні власної справи, професійна підготовка та підвищення кваліфікації, тощо.

За 28 років послугами служби зайнятості в області скористалися більше 1,6 млн. громадян, з них 653 тис. працевлаштувалися, понад 100 тис. безробітних здобули нову професію або перекваліфікувалися, 190 тис. подолян працювали на громадських та інших роботах тимчасового характеру, понад 14 тис. громадян скористалися одноразовою виплатою допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

За роки діяльності напрацьовано значний досвід співпраці з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадськими організаціями, роботодавцями та іншими соціальними партнерами, що спрямований на розв’язання важливих завдань стосовно регулювання регіонального ринку праці.

Ми підтримуємо та гарантуємо високий рівень довіри клієнтів, соціальних партнерів та громадськості. Знайдемо роботу разом!

Відділ організаційно-інформаційної роботи та

архівної справи ОЦЗ

Хмельницький обласний центр зайнятості

пров. Шевченка,10

м.Хмельницький, Україна, 29000

тел: +38(0382) 65-74-18

+38(0382)76-46-42

khm-ocz@kmocz.gov.ua