28 11 2018
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Сільська місцевість Хмельниччини: зайнятість чи безробіття населення


На Хмельниччині високу питому вагу в загальній чисельності населення працездатного віку становлять мешканці сільської місцевості. Згідно, державної служби статистики України, станом на 01 січня 2018 року у сільській місцевості Хмельницької області проживає 551,4 тис. осіб.

На сьогодні зайнятість селян та забезпечення кваліфікованими кадрами сільськогосподарських підприємств і сфери обслуговування села  залишається завжди актуальною. Так, протягом січня-жовтня, послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися понад 14 тис. осіб сільської місцевості.

«Основними причинами незайнятості у сільській місцевості - сезонний характер роботи, звільнення за власним бажанням та за угодою сторін,  вивільнення з економічних причин. Тому, одним із напрямків сприяння зайнятості, який активно використовується Хмельницькою обласною службою зайнятості – організація професійного навчання безробітних», - зазначає директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

Відповідно до потреб села, з початку року організовано навчання понад 2 тис. зареєстрованих безробітних за 103 професіями та напрямками, серед них: трактористи-машиністи сільськогосподарського виробництва, слюсарі з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування, апаратники оброблення зерна, електрогазозварники, продавці продовольчих та непродовольчих товарів тощо.

За 10 місяців працевлаштувалося майже 10 тис. мешканців сільської місцевості, у громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 2,4 тис. осіб, започаткували власну справу за сприяння служби зайнятості 18 осіб.

До відома: станом на 26 листопада 2018 року, статус безробітного мали 9,6 тис. осіб, з яких 4,6 тис. осіб сільської місцевості.

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи та

архівної справи ОЦЗ

Хмельницький обласний центр зайнятості

пров. Шевченка,10

м.Хмельницький, Україна, 29000

тел: +38(0382) 65-74-18

+38(0382)76-46-42

khm-ocz@kmocz.gov.ua