19 10 2018
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Дев'ята Всеукраїнська нарада "Конвенція ООН про права осіб з інвалідністю


10-11 жовтня 2018 року у м. Київ відбулася дев'ята Всеукраїнська нарада "Конвенція ООН про права осіб з інвалідністю - українцям з інтелектуальними порушеннями". Захід проводився Всеукраїнською громадською організацією «Коаліція захисту прав осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень» спільно з Асоціацією міжнародних та всеукраїнських громадських організацій «Child.ua» за фінансової підтримки програми Міністерства соціальної політики України та Фонду соціального захисту інвалідів, за сприяння Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Данської громадської організації «Європейський дім», Міжнародної Федерації «Глобальна Ініціатива у Психіатрії», Громадської організації «Спеціальна олімпіада України», Благодійного фонду «Об’єднання світових культур», Western NIS Enterprise Fund.

Зібрання, організоване у м. Київ, було приурочене Всесвітньому дню психічного здоров’я, який в Україні відзначається 10 жовтня починаючи ще з 1992 року. На розгляд було винесено ряд питань, які стосуються психічного здоров’я і прав осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень. На нараді були присутні представники не лише міст та областей України, а й інших країн, таких як Нідерланди, Великобританія, Швеція.

У нараді взяли участь центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень «Родинний затишок», Нетішинський центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю, Городоцький районний центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю та комунальний заклад «Ярмолинецький районний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів».

Під час наради відбулася виставка виробів майстерень для людей з інтелектуальними порушеннями.

За представлені вироби виготовленні вихованцями центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень «Родинний затишок» та Нетішинського центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю, отримали спеціальний приз від Андрія Підварко, виконавчого директора "Спеціальна олімпіада України", за активну участь у ІІ Всеукраїнському конкурсі виробів майстерень для людей з інтелектуальними порушеннями.