08 10 2018
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Щодо повернення невикористаних сум субсидій.


Надавачами комунальних послуг проведено розрахунок невикористаних сум субсидії за опалювальний період 2017/2018 року, за результатами якого загальна сума невикористаних субсидій, що повертаються до бюджету, складає 309,7 млн. грн., у тому числі за послугу з: газопостачання – 257,1 млн. грн., електропостачання – 21,9 млн. грн., постачання холодної та гарячої води і водовідведення – 21,7 млн. грн., теплопостачання – 9,0 млн. гривень.

Частина суми невикористаної внаслідок економії споживання енергоресурсів житлової субсидії на оплату комунальних послуг з газу- та електропостачання для індивідуального опалення, що не перевищує вартості 100 куб. метрів природного газу (695,79 грн.) або 150 кВт×г електричної енергії (135,00 грн.) станом на 1 травня поточного календарного року, повертається домогосподарству, яке забезпечило таку економію.

Підприємствами з газо- та електропостачання передано структурним підрозділам з питань соціального захисту населення списки на 95 тис. осіб, які мали на рахунках зекономлені суми невикористаної субсидії на оплату послуг з газо- та електропостачання для індивідуального опалення.

Для отримання коштів невикористаної субсидії до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення звернулось 77,8 тис. громадян.

Станом на 5 жовтня поточного року 3,9 тис. громадянам виплачено кошти невикористаної субсидії  на загальну суму 2,5 млн. гривень.