05 10 2018
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

5 жовтня в приміщенні Департаменту пройшла презентація першої в Україні соціально- школа "Фонду Реал-Мадрид" , фінансовий партнер проекту – "Епіцентр"


5 жовтня в приміщенні Департаменту пройшла презентація першої в Україні соціально- школа "Фонду Реал-Мадрид" , фінансовий партнер проекту – "Епіцентр".

Соціально-спортивні школи Фонду Реал Мадрид - це світовий проект, який успішно існує в понад 78 країнах світу. Уперше в Україні, а саме в Тернополі, стало можливим відкриття соціально-спортивної школи ФРМ завдяки нашо­му фінансовому партнеру компанії “Епіцентр К". Одним із пріоритетних нап­рямків школи є створення та підтримка соціальних благодійних проектів. Бенефіціари соціально-спортивної школи - соціально незахищені діти: хлопчи­ки і дівчатка віком від 6 до 16 років з ризиком маргінального стану через важкі сімейні обставини, без засобів існування, сироти, напівсироти, діти з багато­дітних сімей...

Соціальна програма школи передбачає допомогу у навчанні, вивчення іноземних мов, факультативні заняття за інтересами (танці, музика та інші види мистецтва), інтелектуальні ігри, екскурсії, пікніки, різні гуртки для всебічного розвитку бенефіціарів і їхнього подальшого інтегрування в соціумі. Нині соціально-спортивна школа Фонду Реал Мадрид нараховує понад сто бенефіціарів - дітей, які дійсно потребують навчання за такою програмою та мають можливість навчатися повністю на безоплатній основі.

Спортивна програма передбачає тренувальні заняття з футболу за методологією ФРМ. Соціально-спортивна школа базується у ЗОШ №2 ЗОШ №10 міста Тернополя і Великогаївській ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Великі Гаї. Плідна співпраця з Тернопільським державним медичним університетом та Тернопільським національним педагогічним університетом, Міжнародною організацією Червоний Хрест, Тернопільським обласним фізкультурним диспансером буде тільки сприяти розвитку проекту. Окрема підтримка від Федерації футболу України, Тернопільської міської ради, Великогаївської громади забезпечує проект надійною підтримкою на державному рівні. У соціально-спортивній школі задіяна висококваліфікована команда однодумців, спеціалістів, а саме: координатори проекту, соціальні працівники, тренери, учителі-вихователі, психологи та волонтери.

Завдання соціально-спортивної школи різнопланові: допомогти кожній дитині стати всебічно розвинутою особистістю, здатною самостійно творити своє життя, бути вільною у думках і прагненнях; навчити дітей таких цінностей: взаємна повага, товаришування, командний дух мотивація, толерантність, рівність, автономія, самооцінка, взаємопідтримка.