27 08 2018
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Щодо повернення невикористаних сум субсидій


 

Надавачами комунальних послуг проведено розрахунок невикористаних сум субсидії за опалювальний період 2017/2018 року, за результатами якого загальна сума невикористаних субсидій, що повертаються до бюджету, складає 307,6 млн. грн., у тому числі за послугу з: газопостачання – 255,2 млн. грн., електропостачання – 21,9 млн. грн., постачання холодної та гарячої води і водовідведення – 21,5 млн. грн., теплопостачання – 9,0 млн. гривень.

Частина суми невикористаної внаслідок економії споживання енергоресурсів житлової субсидії на оплату комунальних послуг з газу- та електропостачання для індивідуального опалення, що не перевищує вартості 100 куб. метрів природного газу або 150 кВт×г електричної енергії на початок нового неопалювального сезону (станом на 1 травня поточного календарного року), повертається домогосподарству, яке забезпечило таку економію.

Підприємствами з газо- та електропостачання передано структурним підрозділам з питань соціального захисту населення списки на 94,2 тис. осіб, які мали на рахунках зекономлені суми невикористаної субсидії на оплату послуг з газо- та електропостачання для індивідуального опалення.

Для отримання коштів невикористаної субсидії громадяни мають звернутися до 1 вересня поточного року з відповідною заявою до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення райдержадміністрації або міськвиконкому.

За оперативною інформацією з відповідними заявами на отримання зекономлених коштів субсидії звернулось 68,1 тис. громадян.

Виплата громадянам коштів невикористаної субсидії буде проводитись після початку опалювального сезону 2018/2019 року.