16 07 2018
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Допомога новонародженим.


Допомога новонародженим.

Департамент соціального захисту населення спільно із Департаментом охорони здоров’я реалізує на теренах області постанову Уряду, яка передбачає надання допомоги "пакунок малюка" -  одноразової безповоротної адресної соціальної допомоги сім'ям, в яких народилася дитина.

Право на отримання допомоги "пакунок малюка" мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах проживають на території України і народили живонароджену дитину.

Допомога "пакунок малюка" надається на кожну новонароджену дитину.

Надання допомоги "пакунок малюка", її доставка до пологових будинків здійснюється згідно з Меморандумом про взаєморозуміння між Урядом України та Управлінням Організації Об'єднаних Націй з обслуговування проектів і Дитячим фондом Організації Об'єднаних Націй у сфері соціального захисту сімей з дітьми та підтримки розвитку відповідального батьківства та проектних угод, укладених між обласними структурними підрозділами з питань соціального захисту населення та Управлінням Організації Об'єднаних Націй з обслуговування проектів.

Вартість одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" без урахування витрат на закупівлю товарів, робіт та послуг, пов'язаних з комплектуванням пакунків і доставки їх до пологових будинків (відділень) усіх форм власності, становить не більш як 5 тис. гривень. Комплектування допомоги "пакунок малюка" здійснюється згідно з переліком дитячих товарів для комплектування одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка", затвердженим Міністерством соціальної політики України.

Отримання допомоги "пакунок малюка" не тягне за собою зміни розміру допомоги при народженні дитини.

Надання допомоги здійснюватиметься з 1 вересня 2018 року. Всього у поточному році планується надати близько 3700 пакунків для новонароджених дітей.

 

 

Директор Департаменту

соціального захисту населення                                  С. Лукомська