06 07 2018
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Свято Івана Купала у "Родинному затишку".


5 липня 2018 року Центр комплексної реабілітації «Родинний затишок» за гарною традицією святкував свято Івана Купала. Цього року на запрошення директора благодійного фонду «Хесед Бешт» Ратушного Ігоря Олександровича фахівці, підопічні та батьки Центру реабілітації вирушили у гості з святковою програмою до Центу соціальної допомоги, що знаходиться за адресою Шевченко, 40/2. Також на свято завітали гості з багатьох комунальних структур, щоб розділити радість і гарний настрій з усіма присутніми під час святкування Івана Купала.

Свято Івана Купала – це, мабуть, найнеординарніше українське свято, в якому вдало переплелись язичницькі і християнські традиції. Тому до свята ретельно готувалися, шили костюми, ставили танці, вивчали українські пісні. Під час свята всі бажаючі ставали у велике коло, водили хороводи та співали пісні, долучались до пошуків квітки папороті, а потім стрибали через символічне багаття, яке в цей день мало цілющу силу. А чарівні танці, які приготували фахівці Центру Салтикова К.М. та Лучкова О.М. разом з підопічними спеціально до свята Івана Купала викликали бурхливі оплески у всіх присутніх. Також у кожного була нагода навчитись робити гарні духмяні віночки з квітів та трав, а потім за традицією пустити віночок у воду, або ж залишити собі на згадку. Окрасою свята став казковий персонаж Водяний, який жартами та конкурсами звеселяв усіх присутніх, залучав до спільних танців, пісень та хороводів. По закінченню свята, за традицією, всі бажаючі мали можливість загадати бажання і кинути свій віночок у символічний ставок.

Директор Центру А.Корчинська подякувала усім присутнім за участь у святі і зазначила, що кожен учасник сьогоднішнього дійства мав можливість доторкнутись до давніх традиції українського народу з вшануванням народних свят, відволіктись від своїх проблем, мати можливість для спілкування, подарувати радість один одному. Адже радість не продається, а коли у вас є мішок чи жменя доброго настрою та можливість подарувати людям свято, то це треба робити і цим скарбом треба поділитися з добрими людьми. Особливу подяку підопічні разом з директором та фахівцями виразили директору благодійного фонду «Хесед Бешт» І.Ратушному за запрошення у такий прекрасний центр, за те, що взяв нас під своє крило і разом з нами подарував усім свято.