11 06 2018
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Засідання круглого столу на тему: «Паліативна допомога дітям. Забезпечення прав дітей, які потребують паліативної допомоги».


З ініціативи громадської організації “Українська асоціація дитячої паліативної допомоги” та сприяння Департаменту соціального захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації 11 червня 2018 року, у малій сесійній залі обласної ради, відбулося засідання круглого столу на тему: «Паліативна допомога дітям. Забезпечення прав дітей, які потребують паліативної допомоги».

Метою заходу було обговорення питань надання паліативної допомоги дітям до 18-ти років, які проживають у себе вдома та сім’ям, які перебувають у важких життєвих умовах у зв’язку з хворобою дитини – яким чином співпраця соціальних служб та закладів охорони здоров’я може допомогти цим сім’ям?

З доповіддю виступив – Роханський Андрій Олегович, представник ГО «Українська асоціація дитячої паліативної допомоги», голова правління ГО «Інститут правових досліджень і стратегій», лікар, кандидат медичних наук.

Участь у засіданні круглого столу взяли Н. Мамрега та Т. Лютовська – начальник та головний спеціаліст відділу організації діяльності стаціонарних установ та надання соціальних послуг Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, директори територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг), В. Карапазюк – керівник  Хмельницького відділення фонду соціального захисту інвалідів, З. Сидоришена -  керівник Хмельницького обласного осередку громадської організації жінок-інвалідів «Донна», фахівці служби у справах дітей облдержадміністрації, фахівці Хмельницького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, фахівці Хмельницького обласного відділення Благодійної організації  «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» та ін.

За підсумками зустрічі, учасниками було підписано Резолюцію круглого столу, що пройшов в рамках реалізації проекту «Відстоювання прав дітей, які потребують паліативної допомоги» за підтримки БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» та Європейського Союзу.