11 06 2018
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Заходи з нагоди 85-річчя з дня заснування Українського Товариства глухих


«Щоб більш залучити маси глухих до виробничої праці, активної участі в громадському і культурному будівництві…» — саме так починається постанова тодішнього українського уряду про створення Українського товариства глухих, яку було підписано 85 років тому — 4 червня 1933 року.

Цією постановою визначається виконання нашим Товариством важливих завдань, спрямованих на надання всесторонньої допомоги громадянам з порушеннями слуху.

Й протягом усіх 85 років свого існування наша громадська організація успішно виконувала ці функції, визначені для неї державою. Для цього було збудовано розгалужену мережу організацій, підприємств і установ культури, закладено підвалини потужної виробничої та соціально-культурної бази. Успішна діяльність Товариства сприяла тому, що ним за власні кошти було побудовано дев’ятиповерхові будівлі для Міністерства соціальної політики та Інституту отоларингології, чотири школи для глухих дітей — у Києві (школа № 6), Одесі (школа № 91), Ужгороді та Хусті.

Тим, що сьогодні має Товариство, ми завдячуємо старшим поколінням членів УТОГ, які своєю нелегкою працею створювали його матеріальні здобутки та зароджували чудові традиції, які передаються з покоління в покоління.

08 червня 2018 року в приміщенні ОБК УТОГ відбулись заходи, присвячені 85-річчю з дня заснування Українського Товариства глухих. Участь у заходах прийняв заступник директора Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації  Дідик Микола Миколайович