14 05 2018
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Чергове засідання комісії у справах альтернативної (невійськової) служби


14 травня 2018 року, під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації В.Олійника, відбулось чергове засідання комісії у справах альтернативної (невійськової) служби.

На засіданні комісії розглянуті питання щодо надання громадянам, які підлягають призову на строкову військову службу і особисто заявили про неможливість її проходження як такої, що суперечить їхнім релігійним переконанням, права на проходження альтернативної (невійськової) служби.

Також  розглянуті звернення громадян щодо дострокового її припинення.

За результатами засідання прийняті відповідні протокольні рішення.

Наразі, станом на 14 травня поточного року, на обліку у Департаменті соціального захисту населення адміністрації, який забезпечує реалізацію в області Закону України “Про альтернативну (невійськову) службу” та інших нормативно-правових актів із даних питань, перебуває 58 осіб.

Альтернативну службу громадяни проходять на підприємствах, в установах, організаціях, що перебувають у державній та комунальній власності, діяльність яких пов'язана із соціальним захистом населення, охороною здоров'я, захистом довкілля, та житлово-комунальним господарством.