02 04 2018
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Всесвітній день розповсюдження інформації про проблеми аутизму


Сьогодні, 2 квітня, Центр реабілітації «Родинний затишок» відзначив Всесвітній день розповсюдження інформації про проблеми аутизму.

День розпочався з прикрашання Центру у блакитний колір, стрічками, кульками та різними  поробками. Блакитний колір – символ підтримки людей з аутизмом, тож цього дня діти і дорослі вдягають одяг блакитного кольору, аби висловити її.

Метою сьогоднішньої акції було привернути увагу до себе блакитним одягом або деталлю одягу та розповісти про людей, які знаходяться поряд з нами – людей із розладами спектру аутизму. Фахівці Центру презентували інформацію про відомих людей, які страждали на аутизм.
Також у закладі проходив майстер-клас по виготовленню блакитних браслетиків, підопічні разом з фахівцями зробили величезне сердечко – пазл – символ аутизму.

Директор Центру реабілітації «Родинний затишок» Антоніна Корчинська наголошує,  що багато фахівців вважають аутизм не психічним захворюванням, а, скоріш, особливостями психіки. Аутисти зовсім беззахисні перед навколишнім світом - він ранить їх не лише злобою та агресією, а, навіть, будь-якими іншими проявами. Крім того, серед аутистів чимало людей із високим рівнем інтелекту, але інтелекту невербального - аутистам надзвичайно складно взаємодіяти з навколишнім світом.

Кожна особа потребує любові, прийняття та підтримки. Люди з аутизмом мають потребу в цьому як ніхто інший! Їм страшно – допоможіть їм, їм страшно – зрозумійте їх, їм страшно – прийміть та любіть їх! Такими, як вони є! Ці особливі люди хочуть спілкуватися! Допоможіть їм відчути любов і підтримку в такому тривожному для них світі! Захистіть їх від болю, страху та дискомфорту! Дайте їм можливість повірити в себе! Навчіть їх усього, що дасть їм спокій і впевненість у подальшому житті! Навчіть їх довіряти навколишнього світу, і вони будуть спілкуватися!