27 04 2012
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Відбулося спільне засідання обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення та тимчасової комісії з питань погашення заборгованості


27 квітня 2012 року під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Гаврішка В. Д. відбулося спільне засідання обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення та тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Станом на 1 квітня 2012 року заборгованість із заробітної плати по області складає 17,8 млн. грн., у тому числі 5,7 млн. грн. або 32,1% припадає на борги працівникам економічно активних підприємств; борги економічно неактивних підприємств становлять 1,8 млн. грн. або 10,0% та 10,3 млн. грн. або 57,9% припадає на підприємства-банкрути.

У І кварталі поточного року повністю ліквідовано заборгованість із заробітної плати на 18 підприємствах у сумі 1,0 млн. гривень.

В цілому по області відсутні борги із заробітної плати на економічно активних підприємствах 17 районів та 1 міста обласного значення.

В області затверджено уточнений графік погашення заборгованості із заробітної плати, у тому числі по кожному підприємству-боржнику, яким передбачено щомісячне погашення заборгованості не менше як на 5 відсотків.

Актуальним залишається питання підвищення рівня заробітної плати працюючим області та легалізації трудових відносин.

Найнижчий рівень середньомісячної заробітної плати у лютому поточного року спостерігався у Старокостянтинівському (1612,7 грн.), Старосинявському (1734,0 грн.), Теофіпольському (1769,0 грн.), Білогірському (1819,3 грн.) та Віньковецькому (1822,1 грн.) районах.

Окрім того, у лютому 2012 року на 128 підприємствах області заробітна плата виплачувалась нижче мінімального розміру встановленого законодавством, зокрема, у Старосинявському районі – на 5 підприємствах, Білогірському – на 4, Теофіпольському – на 2.

З метою легалізації трудових відносин протягом І кварталу поточного року проведено більше 1,2 тис. перевірок, виявлено 458 порушень.

Притягнуто до відповідальності 195 осіб.

Реалізація вжитих заходів дала змогу вивести з “тіні” 350 осіб.

Загальна сума донарахованих доходів в області становить 1,2 млн. гривень.