22 12 2017
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Відкриття відділення цілодобового догляду при кризовій ситуації в сім’ї


Кожен з нас хоч коли-небудь мріяв -  про кохання, про престижну роботу, про успіх у навчанні… Наші мрії підштовхували нас до рішучих дій, ми ставили перед собою мету і наполегливо йшли до неї.

Ось і 20.12.2017 року здійснилась  ще одна наша мрія --- відкриття  відділення цілодобового догляду при кризовій  ситуації в сім’ї  (2-й поверх) Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень «Родинний затишок». Тут обладнали зручні кімнати, масажний кабінет, кімнату відпочинку, санвузол, актову залу. Це було мрією Центру та мрією усіх батьків, діти яких відвідують  Центр.


Функціонування нового відділення та нових кабінетів, зокрема, масажного кабінету, кімнати відпочинку та просторої актової зали, сприятимуть проведенню більш якісної реабілітації молодих інвалідів, розширенню соціально-реабілітаційних послуг, проведення індивідуальної роботи з клієнтом, вивчення на групових заняттях танцювальних рухів, крім того, розвантажать перевантажені кабінети 1-го поверху, що сприятиме кращому мікроклімату між підопічними, оскільки фахівці зможуть варіювати роботу та правильно поєднувати  підопічних складних за діагнозом та характером.

Хотілося б відмітити, що в цей день наш Центр відвідав отець Олександр Храму Георгія Побідоносця та провів службу освячення всіх кабінетів, нового відділення та прочитав молитву, побажавши усім здоров’я, терпіння, миру та ефективної роботи, оскільки є гостра необхідність у нашій роботі, допомозі ближньому. Священик Олександр підкреслив, що наші підопічні є близькі до бога і в нашому Центрі завжди лунає божа молитва. Наша молодь щиро вірить у бога, і надіється, на зцілення…

Соціальна політика, здійснювана нашою державою, стосується всіх дітей та молоді без виключення. І сьогоднішня присутність на цьому заході місцевої влади та важливих  не байдужих гостей, ще раз підкреслює увагу держави до таких, хоч і невеликих, але важливих для керівництва об’єктів.

Розділити нашу радість завітали: міський голова Симчишин О.С., секретар міської ради Кривак М.М., начальник управління праці та соціального захисту Воронецький С.І., заступник  начальника управління праці та соціального захисту Костенецька В.С., голова Хмельницької обласної профспілки працівників соціальної сфери України  Цюзік О.Д., голова благодійного Фонду «Хесед-Бешт» Ратушний Ігор Олександрович, начальник та головний спеціаліст відділу організації діяльності стаціонарних установ та надання соціальних послуг Департаменту соціального захисту населення Мамарега Наталя Олександрівна та Лютовська Тетяна Миколаївна, представник ТОВ БГ «Авіла» Ящук Віктор Іванович, керівник Християнської Благодійної місії «Допомога» Сівець Павло Іванович, директор ТОВ «Укррембудторг» Варданян Вардан Альбертович.

Традиційно мер міста  перерізав символічну  стрічку та привітав підопічних, їхніх батьків та колектив працівників із відкриттям відділення, побажавши всім здоров’я, добра, миру, злагоди. У своєю чергу вихованці закладу разом з фахівцями  підготували святкову програму,  де мали можливість продемонструвати гостям свої  таланти – пісні, танці, художні вироби .У своєму вітальному слові директор Центру А.Корчинська зазначила, що коли в родині народжується дитина, усі мріють, що вона ростиме життєрадісною, успішною та здоровою, але не завжди ці мрії збуваються, декому Бог готує важкі випробування. Часто одинокі матері опиняються на одинці з такими страшними діагнозами, побутовими труднощами, складними ситуаціями, які виникають через специфічність захворювань їхніх дітей.  Також в сім’ях,  де виховуються дорослі молоді люди із розумовими вадами, виникають кризові ситуації, а саме хвороби батьків, від’їзд батьків на певний період часу. Саме для цього в Центрі реабілітації «Родинний затишок»  давно мріяли про відкриття такого відділення.


Антоніна Павлівна, також щиро подякувала за допомогу міській владі,будівельникам та усім небайдужим людям, причетним до відкриття нового відділення, за втілення задуму, фахівцям, батькам – за мудрість і терпіння, а також підкреслила, що ми пишаємося нашою небайдужою та соціально спрямованою міською владою, яка розуміє важливість реалізації нових соціальних ініціатив, спрямованих на захист вразливої категорії молоді, в тому числі і на соціальну адаптацію інвалідів в суспільстві. А також, висловила сподівання, що цей заклад принесе користь молоді з розумовими вадами, оскільки робота проводиться  досвідченими та небайдужими фахівцями, які постійно працюють над удосконаленням методів та прийомів роботи, відвідують для розширення практичного досвіду роботи – конференції, курси на соціально-реабілітаційну тематику, чим покращують показники реабілітаційного процесу, а отже підвищують авторитет Центру. Тільки об’єднавши спільні зусилля на загальну справу ми зможемо досягти вагомих результатів.