13 12 2017
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС


Сьогодні відбулися заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідвції наслідків аварії на ЧАЕС.

На історичному шляху українського народу, Чорнобильська трагедія стала тяжким, виснажливим випробуванням, яка залишила глибокий слід не лише в пам`яті, а і в долях людей. Якщо матеріальні втрати можна виміряти у грошовому еквіваленті, то ніякими коштами не можна виміряти людське горе, пов’язане зі смертю чи втратою здоров’я.

Саме тому, Указом Президента України у 2006 році 14 грудня визначено, як День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, з метою гідного відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС.

31 рік тому, в день трагедії і в подальші роки сотні тисяч ліквідаторів стали на наш з вами захист, на захист майбутнього, внаслідок чого зазнали опромінення у великих дозах. Наслідки Чорнобильської катастрофи стали меншими лише завдяки мужності і героїзму людей, які зупинили її ціною свого життя і здоров’я.

Хмельниччина однією  з перших областей України направила на ліквідацію аварії на Чорнобильській АЕС більше шести тисяч подолян. Багато кого з них серед нас  уже немає. Крім того, щороку десятки ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС йдуть із життя.

О 10 ранку відбулось урочисте покладання квітів до меморіалу по вул. Героїв Чорнобиля за участі представників ОДА (Олійник В.Ц., Лукомська С.І.).

У Покровському кафедральному соборі відправили панахиду за загиблими.

У обласному нуково-методичному центрі культури і мистецтв відбувся концерт та урочисте нагородження учасників ліквідації наслідків від аварії на ЧАЕС. До слова запросили Олійника В.Ц., Лукомську С.І та Лєскова В.О.

Відзначення Дня вшанування учасників ліквідвції наслідків аварії на ЧАЕС завершилось покладанням квітів біля пам'ятника героям Чорнобиля.